Szekszárdon 2022 tavaszán kezdődhet az új ipari csarnokok építése

Fotó: Szekszárd MJV Önkormányzata / szekszard.hu
2021. Október 29. 13:20
A vállalkozó határidőre befejezte a 11 raktárépület bontását és a tereprendezést a szekszárdi ipari parkban – számolt be csütörtökön honlapján Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Mint írják, a majd 2000 négyzetméter összterületű raktárak többsége könnyűbeton falpanelekből állt. A bontás során képződött hulladékból 300 köbméter betondarálék keletkezett, melyet az önkormányzat később felhasználhat más építési jellegű célokra. Ismertetik, hogy a következő lépés a terület lőszermentesítése, miután a raktárakat korábban a honvédség használta.

(Fotó: Szekszárd MJV Önkormányzata / szekszard.hu)

A TOP pályázaton nyert 2,1 milliárd forintból négy új termelőtevékenységre alkalmas csarnok épül a területen. Tájékoztatnak, hogy a beruházás során meglévő raktárépületek felújítása és energetikai korszerűsítése is megvalósul. A projekt részeként a közel két kilométer hosszú belső úthálózat mentén közvilágítást, járdákat, vagyonvédelmi rendszert építenek ki, valamint bővül az elektromos hálózat kapacitása. Kitérnek rá, hogy a felújítási, valamint az új épületek kivitelezési munkáira irányuló közbeszerzési kiírások a pályázati ellenőrzéseket követően hamarosan megindulnak és várhatóan tavasszal elkezdődhet az építkezés.

„A fejlesztések korszerű infrastruktúrát biztosítanak az 50 hektáros ipari parkban működő, 500 embert foglalkoztató 27 vállalkozás jövőbeni beruházásaihoz és vonzóvá teszik a területet a városba érkező új befektetők előtt” – összegzi az önkormányzat.

 

(Szekszárd MJV Önkormányzata)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ