Börtönbüntetés mellett 5 évre kiutasították Magyarországról a pakisztáni embercsempészt

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Október 29. 15:20
Az ügyészség eredményesen bíróság elé állította a szerdán őrizetbe vett pakisztáni embercsempészt – számol be pénteki közleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

Mint írják, a Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében, bűnszervezetben elkövetett minősített embercsempészés miatt, jogerősen 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 5 év Magyarország területéről kiutasításra ítélte a héten őrizetbe vett pakisztáni férfit.

A pakisztáni 43 éves férfi október 26-án az M9-es autóút bogyiszlói szakaszán 7 - magát afgán állampolgárnak valló - személyt szállított, olyan olasz honosságú járművel, amely négy személy szállítására alkalmas. Tette mindezt azért, hogy a Szerbiából érkező, magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkezők, a magyar-osztrák határhoz érve jogellenesen átlépjék az államhatárt – áll a közleményben. Hozzáteszik, hogy a szerb-magyar határt már szintén embercsempészek segítségével átlépők közül öten az utastérben, ketten a csomagtartóban utaztak.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy nap alatt befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az ügyészségnek.

A csütörtökön megtartott bíróság elé állításon a Szekszárdi Járásbíróság minden tekintetben osztotta a járási ügyészség álláspontját, ezért bűnszervezetben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és kiutasításra ítélte a pakisztáni férfit, továbbá elkobozta a személygépkocsit. Az ítélet jogerős – összegzi a Tolna Megyei Főügyészség közleményében.

 

(Tolna Megyei Főügyészség, TMRFK)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ