Rendőrök nyomoznak a tragikus houstoni fesztivál ügyében

Az Astroworld nevű zenei fesztivált tragédia árnyákolta be (Fotó: CNN)
2021. November 07. 15:00
A texasi Houstonban a rendőrség bűnügyi vizsgálatot indított a pénteki Astroworld fesztiválon történt halálesetek miatt. A tömegben nyolc embert halára préseltek.

Legkevesebb nyolc ember meghalt, és több ember megsérült, miután a texasi Houstonban tartott zenei rendezvény nyitóestjén a tömeg megrohamozódott – írja a BBC.

Az áldozatok 14 és 27 év közöttiek voltak. Néhányuk személyazonosságát várhatóan vasárnap hozzák nyilvánosságra.

A rendőrség vizsgálja azokat a jelentéseket is, amelyek szerint valaki a közönségből kábítószert adott be az embereknek.

Az incidens helyi idő szerint péntek este történt, amikor pánik tört ki, amikor a tömeg a színpad eleje felé kezdett nyomulni a rapper Travis Scott fellépése alatt.

Ahogy a tolongás elkezdett sérüléseket okozni az embereknek, a pánik egyre nőtt, és az áldozatok gyorsan túlterhelték a helyszínen lévő elsősegélynyújtókat - közölték a tisztviselők. Mintegy 300 embert kezeltek sérülésekkel, vágásokkal és zúzódásokkal.

A tragédia rendőrségi kivizsgálásában a gyilkossági és a kábítószer-ellenes osztályok vesznek részt, és a helyszínen készült videókat is átnézik, hogy feltárják a tolongás okait, és azt, hogy mi akadályozta meg az embereket abban, hogy elmeneküljenek.

Több koncertlátogatót a kábítószer-túladagolás elleni gyógyszerrel kellett újraéleszteni, köztük egy biztonsági tisztet, akin a rendőrség szerint látszott az injekció nyoma.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ