Lezárt akta - Üzletszerűen loptak Szekszárdon

Fotó: police.hu
2021. November 24. 14:30
A szekszárdi rendőrök befejezték annak a 13 ügyből álló sorozatnak a vizsgálatát, melyet öt fiatal férfival szemben folytattak lopás vétség és egyéb bűncselekmény miatt – tájékoztatott szerdán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, 2021. január 7-én reggel egy szekszárdi bolt alkalmazottja tett bejelentést, mert egy fiatal férfi a próbafülkébe vitt ruhákról leszerelte az áruvédelmi eszközöket, majd fizetés nélkül távozott. Kitérnek rá, hogy ezt követően az év első felében több bejelentés is érkezett hasonló bűncselekményekről, ahol fiatal férfiak különböző módokon ruhákat, cipőket, szeszes italokat. illatszereket, elektromos kisgépet tulajdonítottak el. Egy esetben pedig egy társasház bejárati ajtóüvegét törte be egyikük.

Közlik, hogy a rendőrök a beszerzett adatok alapján egy 33, egy 24, egy 21, egy 19, és egy 25 éves férfit hallgattak ki lopás vétség, valamint rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt. Az elkövetők kihallgatásukkor elismerték a bűncselekményeket, közülük ketten egy-egy esetben, míg a többiek háromnál többször loptak.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a szekszárdi rendőrök befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ