2021-ben már 72 millió forintot költött Szekszárd a szemétkupacok eltakarítására

Fotó: Önkormányzati sajtóiroda
2021. November 25. 09:00
Újabb 6,2 millió forintot nyert Szekszárd a „Tisztítsuk meg az Országot!” program keretében – tájékoztatott szerdán az Önkormányzati Sajtóiroda.

Mint írják, a pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében hirdette meg, így tovább folytatódhat az illegális szemétlerakók megszüntetését célzó munka.

Gyurkovics János alpolgármester Józsefpusztán tartott sajtótájékoztatót a témában egy 70 köbméterre becsülhető illegális szemétlerakó mellett. Közlik, hogy a józsefpusztai szeméthalmot az önkormányzat még novemberben eltakarítja, és ezen felül másik kilenc területen összesen 650 köbméter hulladék ártalmatlanítására futja a 6,2 milliós pályázatból.

Kitérnek rá, hogy az önkormányzat idén 25 millió forintot költött az illegális szemétlerakók felszámolására pályázati forrásból, saját erőből pedig szeptember végéig több mint 47 millió forintot. Mindemellett az egyik tavaszi pályázatban 3,5 millió forintot még kamerarendszerre is fordíthatott a város, hogy megakadályozza a szemét újratermelődését.

Az önkormányzat idén felszámolt pályázatból 2500 köbméter, önerőből 1180 tonna illegálisan a természetbe lerakott hulladékot. Hétszázhetvenöt tonna lomot, építési törmeléket, egyéb hulladékot gyűjtöttek be Szekszárd közterületeiről. Ugyancsak közterületről ötszáznyolcvanhét tonna zöldhulladékot szállítottak be, aminek csak az ártalmatlanítása többe került, mint a rendkívüli zöldjáratok teljes üzemeltetése – áll a közleményben.

 

(Önkormányzati Sajtóiroda)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ