Szekszárd - Józsefpusztán és a Boróka dűlőben is felszámolták az illegális hulladéklerakókat

Fotó: Önkormányzati Sajtóiroda
2021. November 26. 08:00
A „Tisztítsuk meg az Országot!” programban novemberben elnyert újabb 6,2 millió forintból tíz helyszínen összesen 650 köbméter hulladék ártalmatlanítását tudja elvégezni Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata tíz közfoglalkoztatott bevonásával – tájékoztatta szerkesztőségünket csütörtökön az Önkormányzati Sajtóiroda.

Emlékeztetnek, miszerint a pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében hirdette meg.

Részletezik, miszerint Józsefpusztán 5 köbméter biológiailag lebomló hulladékot, 10 köbméter építési törmeléket és 70 köbméter lomhulladékot gyűjtöttek össze a munkások, míg a Boróka dűlő vízmosásából 90 köbméternyi, ismeretlen eredetű hulladékot és nagy mennyiségű kommunális eredetű hulladékot szedtek össze.  

Mint írják, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata idén 25 millió forintot költött az illegális szemétlerakók felszámolására pályázati forrásból, saját erőből pedig szeptember végéig több, mint 47 milliót. Ezen felül a „Tisztítsuk meg az Országot” tavaszi pályázatán három és fél millió forintot még kamerarendszerre is fordíthatott a város, hogy megakadályozza a szemét újratermelődését.

Hozzáteszik, hogy az önkormányzat idén felszámolt pályázatból 2500 köbméter, önerőből 1180 tonna illegálisan a természetbe lerakott hulladékot.

 

(Önkormányzati Sajtóiroda)

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ