Ismét meghosszabbodik az oltási akció, Tolna megyében három településen várják az oltásra érkezőket

Illusztráció: Az asszisztens előkészíti a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. december 3-án. Fotó: MTI/Balázs Attila
2021. December 04. 08:00
December 12-éig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Tolna Megyei Kormányhivatal.

Ismertetik, miszerint Tolna megyében Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban hétfőtől péntekig a Béri B. Á. utca 5-7-ben (Lila épület, volt Eü. Szakiskola) délelőtt 7 - 14 óra között, 14 és 19 óra között a Rendelőintézetben, szombat, vasárnap pedig 7-19 óra között a Rendelőintézetben; a Dombóvári Szent Lukács Kórház minden nap 7-19 óra között a Kórház utca 39-41. alatt, Bonyhádon minden nap 7-19 óra között a Bajcsy-Zsilinszky utca 25-ben várja az oltásra érkezőket. A koronavirus.gov.hu oldalon a kórházi oltóhelyek pontos listája is megtalálható, a bővebb tájékoztatást mellett.

Mint írják, első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is mind az ötféle elérhető vakcina rendelkezésre áll, így Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra és aki már korábban regisztrált, javasolják, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglaljon időpontot, így elkerülhető az esetleges várakozást. Az időpontfoglalás nélkül érkezőket érkezési sorrendben oltják be.

Kitérnek rá, hogy nagyban meggyorsítja az oltást, ha az érkezők magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi a harmadik oltás esetén is kell), amely szintén a koronavirus.gov.hu oldalon található, akárcsak a 12-17 évesek számára szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat, valamint minden, az oltással kapcsolatos információ.

A közlemény szerint az első akcióhét november 22-i kezdete óta már több mint 1 millióan vették fel az első, második, vagy a megerősítő harmadik oltást.

Ez utóbbi azért kulcsfontosságú, mert a gyártók és az orvosok szerint is a második dózis felvétele után 4-6 hónappal csökken a szervezet védekezőképessége, ami a megerősítő oltással ismét 80-90 százalékra emeli a védettséget – teszik hozzá.

Az oltási akcióról bővebb információ ide kattintva érhető el.

 

(Tolna Megyei Kormányhivatal)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ