Paks II. is terítéken volt a megyei önkormányzat ülésén

Fotó: Tolna Megyei Önkormányzat
2021. December 04. 14:00
Pénteken ülésezett Szekszárdon a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről – adta hírül pénteki közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat.

Közlik, miszerint Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős miniszter tájékoztató előadásában aláhúzta: fenntartható, olcsó és időjárástól független energiatermelés valósul meg a paksi beruházás révén. A terveik szerint 2029-30-ban helyezhetik üzembe az új blokkokat.

A határidőknél még fontosabb, hogy olyan atomerőmű épüljön, ami még hatvan évig biztonságosan és hatékonyan termel olcsó áramot mind a lakosok, mind az ipar számára – hangsúlyozzák.

(Fotó: Tolna Megyei Önkormányzat)

A Tolna Megyei Értéktár Bizottság munkájáról adott számot Dr. Say István elnök, amelyből kiderült, hogy országos viszonylatban Tolna megyében gyűjtötték össze a legtöbb megyei értéket, összesen 461-et. Mint írják, a megye 109 településének 64 százaléka folytat értéktári tevékenységet, mindemellett a Tolna megyei értékeket kötetekbe foglaló Kincses Tolna megye című könyvnek most készült el a hatodik és hetedik része.

A helyi értéktárak intenzitását látva nem kizárt, hogy hamarosan egy nyolcadik kötet is megjelenhet – jelentette ki Dr. Say István.

Tájékoztatnak, hogy a Közgyűlés elfogadta a „Szárazföldön és vízen a Sió mentén IV. ütem” című projekt közbeszerzései során alkalmazandó Egyedi Közbeszerzési Szabályzatot. Ugyanígy támogatták azt a napirendi pontot, amelyben a megyei önkormányzat – jogszabályban foglalt – kötelező feladatának eleget téve megállapodást köt a Pannon Oktatási Centrummal a falu- és tanyagondnoki képzés magvalósítása céljából.

Hozzáteszik, hogy a grémium meghatározta jövő évi munkatervét, valamint a 2022. esztendőre vonatkozó nemzetközi tevékenységét is.

A nyári időszak, valamint az ősz nagyobbik hányada kedvezett a partnerségi programok életre hívását illetően, s így Tolna megye legaktívabb testvérmegyei együttműködése, a hargitai kapcsolat fejlesztése került előtérbe – áll a közleményben.

 

(Tolna Megyei Önkormányzat)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ