Ülést tartott a Paksi Társadalmi Tanács

Fotó: Paks II. Zrt.
2021. December 17. 14:15
December 16-án ülésezett Pakson a Paksi Társadalmi Tanács, ahol Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős miniszter ismertette a projekt előrehaladását a környező 47 település polgármesterei és az érintett térség országgyűlési képviselői számára – adta hírül csütörtökön honlapján a Paks II. Zrt.

– Önök is láthatják, hogy a térségben rengeteg út újul meg. Erre a programra már 13 milliárd forintot költöttünk, de épül az új Duna-híd is. Paks környékén járva pedig már messziről látható az új blokkok felvonulási területén épülő létesítmények acélszerkezete – mondta Süli János.

Elhangzott továbbá, hogy öt komplexumban összesen 18 épület vagy építmény létesítése halad folyamatosan, emellett épül a betonüzem, az acél- és betonacél-szerelő üzem komplexuma, több igazgatási és kiszolgálóépület, a korróziógátló munkálatok komplexuma és egy fővállalkozói raktár is. Megkezdődött a reaktortartályok engedélyezése is, a Paks II. Zrt. november 16-án benyújtotta a reaktortartályok gyártási engedélye iránti kérelmet az Országos Atomenergia Hivatalnak.

Tájékoztatnak, hogy folyamatban van a létesítési engedély elbírálása, mindeközben pedig a Paks II. projekt egyebek mellett megszerezte a fizikai védelmi engedélyt, illetve a villamos létesítési (hálózatra csatlakozási) engedélyt. Néhány hete pedig megkapta a beruházás az engedélyt a résfal- és a talajmegerősítés tesztek munkálataira, illetve a mínusz öt méteres szint feletti talaj kiemelésére.

– Nagyon fontosak számunkra a beruházás térségében élők, éppen ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy rendszeresen, a döntéshozó szintről kapjanak információt a Paks II. projektről – hangsúlyozta az ülésen a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

 

(Paks II. Zrt.)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ