Tragikus hétvége Tolna megye útjain, két férfi életét vesztette

Fotó: police.hu
2022. Január 03. 11:23
Az elmúlt hétvégén történt balesetekben két férfi meghalt, hárman pedig megsérültek megyénk útjain – közölte hétfőn a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tájékoztatnak, hogy egy 66 éves mohácsi férfi közlekedett személygépkocsijával az 55-ös főút és az 5513-as mellékút kereszteződésénél december 31-én a reggeli órákban, amikor az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasításának ellenére nem biztosított elsőbbséget a Pörböly irányából Bátaszék irányába közlekedő járműnek és összeütköztek. A baleset következtében a személyautóban utazó jobb első utas olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítása közben életét vesztette. Az autó hátsó ülésén utazók súlyosan, a sofőr könnyebben sérült.

(Fotó: police.hu)

Közlik továbbá, hogy egy 22 éves helyi lakos közlekedett személygépkocsival Döbröközön az Újtelep utcában december 31-én a délutáni órákban, amikor Haladása során a működő fénysorompóval ellátott vasúti átjáróba hajtott, ahol tehervonatnak ütközött. A mozdony a személyautót a vasúti átjáróból kilökte, a vezetője az autóból kizuhant és a helyszínen elhunyt.

Hozzáteszik, hogy a megye területén az egyenruhások további hét anyagi káros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál az útkereszteződésben elsőbbséget kell adni a keresztező úton érkező járművek részére! Ahhoz, hogy az elsőbbséget meg tudja adni a járművezető, meg kell győződnie arról, hogy van-e olyan jármű, ami az ő haladását keresztezné.

Az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál pedig minden esetben meg kell állni, és az érkező járművek részére elsőbbséget adni.

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

Kiosztották a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság Alkotói Pályázatának díjait A minden évben megrendezésre kerülő eseményre idén 216 pályamunka érkezett, ebből 66 óvodás és 150 iskolás gyermek munkáját értékelték. A megyei szinten korcsoportonként első helyezést elért alkotások automatikusan továbbjutottak az országos döntőbe. A lakosság segítségét kérik a szekszárdi rendőrök. A képen látható Olár Dzsenifert keresi a rendőrség, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tartózkodási helyéről információkkal rendelkezik, hívja a kapitányságot. Frontálisan ütközött két autó Domborinál, teljes útlezárás van érvényben Az elsődleges információk szerint az egyik autó sofőrje az ütközést követően kirepült a gépjárműből, őt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Pécsre A biztonságos online vásárlásra hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Az utóbbi időben újra megszaporodtak az internetes csalások Tolna megyében. A rendőrség hasznos tanácsokkal próbál segítséget nyújtani a lakosságnak az esetek visszaszorítása érdekében. A piacokon és a közterületeken árusítók figyeljenek a szabályok betartására A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ