Nehéz év volt, de vannak pillanatok, amikre jó visszagondolni

fotó: Csíki Szende/Rádió Antritt
2022. Január 04. 11:00
Tudásközpont alapkőletétel, iskolafelújítás, kultúrház átadás, kerékpárút. Csak pár beruházás, ami a 2021-es esztendőben megvalósult Tolna megyében.

Amennyiben a 2021-es év összegzésével időrendben visszafelé indulunk el, kezdte Horváth István Tolna megye 1-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője, rögtön a legnagyobb beruházást kell említeni, hisz december elején megtörtént a szekszárdi Tudásközpont alapkőletétele. Az interaktív könyvtár és levéltár munkálatai a tervek szerint haladnak és minden kétséget kizáróan egy nagyszerű és funkcióját tekintve hiánypótló közösségi térrel gazdagodik a város általa. A Tudásközpont átadását 2023 második felében tervezik.

(fotó: Csíki Szende/Rádió Antritt)

A Tudásközponttal párhuzamosan zajlanak a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola felújítási munkálatai is. Az oktatási intézmény az idei őszi tanévkezdésre már a modern, felújított épületben várja a diákokat. Mindemellett Horváth István kezdeményezésére egy tornatermet is kap az intézmény a jövőben, amelyhez szükséges a szomszédos telkeknek a telekrendezése.

Horváth István rámutatott, köszönhetően a Magyar Falu Programnak Szedres településen 2021-ben megkezdődött az új kultúrház építése, Decs nagyközségben pedig átadták a felújított művelődési házat. Örömmel számolt be a Tolna városát Domborival és Faddal összekötő kerékpárútról, amit a tervek szerint a jövőben kibővítenének egészen Szekszárdig. A Magyar Falu Program keretében nagyon sok forrás érkezett a 2021-es évben a kisebb településekre, melyből mindenkinek jutott közösségi buszra, kommunális eszközök beszerzésére, fűnyírókra, így minden egyes település rendben tudja tartani a köztereit, parkjait.

Természetesen akadtak nehézségek is az elmúlt évben, folytatta beszámolóját a képviselő.

- Rendbe kell tenni a szekszárdi uszoda beruházást. Azt gondolom, hogy a megoldás már megvan, csak egyfajta politikai békére lenne szükség Szekszárdon, ami remélhetőleg hamarosan megvalósítható lesz - emelte ki Horváth István.

Minden Tolna megyei településvezető komoly tervekkel indul a jövőt illetően és ezek megvalósításához 2022-ben is minden lehetséges segítséget megkapnak, zárta évértékelőjét az országgyűlési képviselő.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ