Megyeszerte szerveznek oltási akciónapokat, mutatjuk a részleteket

Illusztráció: MTI/Vasvári Tamás
2022. Január 04. 13:00
Tolna megye számos településén várják az oltásra érkezőket januárban.

Megyénkben is megszervezik 2022 januárjában a Települési Oltási Akciónapokat, tekintettel a járvány negyedik hullámára és az omikron variáns magyarországi megjelenésére – hívja fel a figyelmet honlapján a Tolna Megyei Kormányhivatal.

Tájékoztatnak, hogy az oltási akciónapok lebonyolításában a kórházi oltópontok – a Tolna Megyei Balassa János Kórház, a Dombóvári Szent Lukács Kórház és a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet –, a járásközponti oltópontok – Paksi Gyógyászati Központ, Tamási Rendelőintézet, Tolna Járásközponti Oltópont (Tolna, Garay u. 6., központi ügyelet épülete védőnői tanácsadó bejárat) –, illetve a felnőtt és vegyes háziorvosi praxisok vesznek részt.

Ismertetik, miszerint a kórházi és járásközponti oltópontokon Pfizer-, Moderna-, Janssen-, Sinopharm-, illetve AstraZeneca-vakcinákat, míg a háziorvosi praxisok esetében Janssen-, Sinopharm- és Pfizer- vakcinákat alkalmaznak. Az akciónapok keretében első, ismétlő második, illetve emlékeztető harmadik oltások felvételére lesz lehetőség.

Mint írják, a Települési Oltási Akciónapok keretében a 12 év feletti, oltást felvenni kívánók az oltópontokon és a háziorvosi praxisokban előzetes elektronikus regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül is felvehetik az oltást az alábbiak szerint.

Kórházi és járásközponti oltópontokon:

2022. január 6-7. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között,

2022. január 8. (szombat) 10-18 óra között,

2022. január 13-14. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között

2022. január 15. (szombat) 10-18 óra között,

2022. január 20-21. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között,

2022. január 22. (szombat) 10-18 óra között,

2022. január 27-28. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között.

2022. január 29. (szombat) 10-18 óra között.

Háziorvosi praxisokban:

2022. január 7-8. (péntek-szombat),

2022. január 14-15. (péntek-szombat),

2022. január 21-22. (péntek-szombat),

2022. január 28-29. (péntek-szombat),

pénteki napokon 14 órától 18 óráig, szombati napokon 10 órától 18 óráig.

 

Kitérnek rá, hogy a háziorvosok a fent feltüntetett 4 időpontból legalább egy alkalommal saját praxisukban fogadják az oltást felvenni szándékozókat.

A praxis és a hozzá csatolt települések oltásának időpontjáról a lakosság részletes tájékoztatást kap. Azokról a településekről, ahol helyben nem lesz oltás, az oltandók oltási helyszínekre történő beszállításáról a települési önkormányzat gondoskodik – teszik hozzá.

 

(Tolna Megyei Kormányhivatal)

A lakosság segítségét kérik a szekszárdi rendőrök. A képen látható Olár Dzsenifert keresi a rendőrség, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tartózkodási helyéről információkkal rendelkezik, hívja a kapitányságot. Frontálisan ütközött két autó Domborinál, teljes útlezárás van érvényben Az elsődleges információk szerint az egyik autó sofőrje az ütközést követően kirepült a gépjárműből, őt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Pécsre A biztonságos online vásárlásra hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Az utóbbi időben újra megszaporodtak az internetes csalások Tolna megyében. A rendőrség hasznos tanácsokkal próbál segítséget nyújtani a lakosságnak az esetek visszaszorítása érdekében. A piacokon és a közterületeken árusítók figyeljenek a szabályok betartására A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Átkerült a Külügyminisztériumhoz a Paks2 beruházás A Paksi Atomerőmű két új blokkjának építési feladata a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz kerül, a cél a paksi beruházás felgyorsítása. A kormány a következő négy évben is elkötelezetten fog dolgozni Magyarország energiabiztonságának garantálásáért – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miniszterjelölti meghallgatásán az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága előtt.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ