Elindult a regisztráció a 2022-es Bartina Teljesítménytúrára

Fotó: bartinatura.hu
2022. Január 08. 09:00
Péntek estétől lehet nevezni a Dél-Dunántúl legnagyobb létszámú gyalogos túrájára, a Bartina Teljesítménytúrára.

A szekszárdi Ifjúsági Unió által szervezett esemény elmúlt 22 évének mérlege: 17 250 résztvevő, 1 135 önkéntes és 31 000 szelet zsíroskenyér.

Az idei már a 23. alkalom lesz, idézte fel Baka Ferenc, az esemény főszervezője. A túra teljesítése január 15 és február 28-a között lehetséges, regisztrálni pedig 7-e estétől van lehetőség.

- Az idei év különlegessége, hogy január 15-én és január 29-én újra tudunk majd egy kis frissítőt és élelmet nyújtani a résztvevőknek. Végre olyan lesz az esemény lebonyolítása, mint a járvány előtti időszakban – reménykedett Baka Ferenc. Elmondta, az önkéntesek kint lesznek az erdőben és a Bati kereszt kilátónál, illetve a hosszabb távoknál, Grábóc településen tudnak majd ellátmányt osztani a túrázóknak. Lesz forralt bor, tea, Petrits mézes, alma és csoki, kinek-kinek igénye szerint.

(Fotó:bartinatura.hu)

Idén is többféle távból választhatnak a túrázók. Az elszántabbak nekivághatnak a maratoni 30 kilométer teljesítésének, de választható egy 15 kilométer hosszú túra útvonal is, a csak sétálni vágyóknak pedig elég lesz egy 8 kilóméteres szakaszon végigmenni.

(Fotó:bartinatura.hu)

Tavaly a vírushelyzet ellenére is meghaladta az ezer főt az eseményre regisztrálók száma, idén pedig, a két ellátmányos napnak köszönhetően duplázást, minimum kétezer jelentkezőt vár Baka Ferenc.

A Bartina túrára január 7-e és 13-a közötti időszakban lehet nevezni, az eseményen pedig a koronavírus járvány miatt, idén is „Instanttúrát” ajánlanak a szervezők, amely a GeoGo szoftver segítségével mindenki számára könnyedén, családdal, vagy barátokkal teljesíthető. 2022. január 15 és február 28-a között, akár az összes távon többszőr is végig lehet menni.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ