Keresik végleges helyüket a szekszárdi íjászok

fotó: Szekszárdi Sportközpont
2022. Január 11. 14:30
A Szekszárdi Sportközpont területén várható fejlesztési munkálatok miatt a Tolnai Tájak Íjász Közhasznú Egyesület sportolóinak menniük kellett előző helyükről, jelenleg nincs hol edzeniük.

2016 óta újra meg újra költözködniük kellett az íjászoknak Szekszárdon. Előbb az atlétikapálya mellé költöztek, majd vissza a Samsonite-kerítés mellé.
– Szeretnénk egy végleges otthont – fejezte ki nagyon egyszerű kívánságát Nagy Attila, a Tolnai Tájak Íjász Közhasznú Egyesület (TTÍE) elnöke. A megoldást a régi Pollack utcai atlétikai pálya mögötti terület jelenthetné számukra, ám azt pillanatnyilag a Spurkerék Modellező Sportegyesület használja.

Az ügyet már tárgyalta Szekszárd MJV Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottsága, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. pedig felkarolta. A január 7-i egyeztetésen átnézték az érintettek a Pollack pálya mögötti területet, hogyan férne meg egymás mellett a modellező és az íjász sportegyesület.

Az íjászok 70 és 30 méteres lőpályákat szeretnének kialakítani, és a konténerüket áttelepíteni, míg a modellezőknek hasznos lehetne a jó szomszéd, mert a város is annál szívesebben áldozhat pénzt a területre, minél több szekszárdi használhatja a pályákat. Ezen kívül, közös rendezvényekben is gondolkodhatnak a két egyesület vezetői, olvasható a Szekszárdi Sportközpont honlapján.  

A végleges döntéshez szükség van a terület további rendbetételére ( pl. gyérítés), melyet tavaszra terveznek az érdekeltek. Nagy Attila kijelentette, hogy készek az egész versenyszezont is beáldozni, csak végre legyen egy hely, ahol hosszú távon tervezhetnek.

 (Szekszárdi Sportközpont)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ