Az ébrenléti idő harmadát mobilalkalmazások használatával tölti az ember

illusztráció: pixabay
2022. Január 13. 08:00
A Magyar Távirati Iroda adta hírül az App Annie elemzőcég friss jelentését, amiben egészen megdöbbentő számokat találunk a mobilalkalmazásokról.

A tavalyi évben 230 milliárdszor töltöttek le applikációkat a világon és 170 milliárd dollárt (53 ezer milliárd forint) költöttek használatukkal az emberek.- áll az elemző cég jelentésében.
 A letöltések számát tekintve az első helyen a minivideós TikTok végzett, amellyel a felhasználók 90 százalékkal több időt töltöttek, mint egy évvel korábban. Előrejelzésük szerint az idei év második felére a TikToknak több mint 1,5 milliárd felhasználója lesz.

Az applikációkkal eltöltött idő átlagosan négy óra és 48 perc volt 2020-ban. Naponta. Egy átlagos ember majdnem 5 órát tölt a telefonja képernyőét bámulva.    Szinte minden kategóriában - eltöltött idő, letöltésszám és bevétel - rekordot döntött a mobiltelefon, mindeközben a nagyképernyő lassan haldoklik - mondta Theodore Krantz, a cég ügyvezetője. Számításaik tíz ország - köztük India, Törökország, az Egyesült Államok, Japán, Mexikó, Szingapúr és Kanada - piaci eredményein alapulnak. A brazil, az indonéziai és a dél-koreai felhasználók naponta több mint öt órán át mobiloznak, ezen belül minden tíz percből hetet közösségi, fotó- vagy videó applikáció használatával töltenek - mutattak rá.

Tavaly mintegy kétmillió új alkalmazás és játék indult el, a 100 millió dollárnál nagyobb bevételű appok száma 20 százalékkal nőtt, olvasható a kiadványban.

Az App Annie adatai szerint, a világ legnépszerűbb videostreaming appja a YouTube, a második a Netflix lett.

A világjárvány szinte mindent átírt az alkalmazások terén is. Az emberek - globálisan több mint 100 milliárd órát - töltöttek webshopok mobilalkalmazásaival, a legnagyobb növekedést Szingapúrban, Indonéziában és Brazíliában mérték.

Hatalmasat, a tavalyihoz képest 50 százalékot nőtt az étel- és italszállítók applikációival töltött idő is, valamint az egészség- és fitneszalkalmazások felhasználása is felívelt, amikor az emberek nem látogathatták az edzőtermeket és a csoportos órákat. 2018-hoz képest 95 százalékkal nőtt a társkereső mobilalkalmazások bevétele, 2021-ben meghaladta a négymilliárd dollárt.

(MTI)

Több mint száz sportoló tesztelte az öttusalovaglás helyére szánt akadályversenyt Ankarában A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) tájékoztatása szerint a hétfőn és kedden rendezett eseményen akadályversenyzők és öttusázók próbálták ki a pályát, melyet a Nemzetközi Akadályversenysport Szövetség (FISO), a Tokyo Broadcasting System Television (TBS) - a Ninja Warriors tulajdonosa -, illetve a Spartan Race szakemberei közösen állítottak össze. Ellopták a szénabáláit egy gazdának, kiderült ő a tettes Egy kicsit sok pálinka csúszott le, eltévesztette a földrajzi számot. Gleccserolvadás miatt el kell költöztetni az Everest alaptáborát Nepál a világ legmagasabb hegycsúcsa, az Everest alaptáborának költöztetésére készül, mert a globális felmelegedés és az emberi tevékenység okozta gleccserolvadás miatt már nem biztonságos. Brit sajtó-Angol-magyar: lehet, hogy Katarig sem tér magához az angol válogatott A brit sajtó szerdai értékelései szerint lehet, hogy a katari világbajnokságig sem tér magához az angol labdarúgó-válogatott a magyaroktól elszenvedett 4-0-s keddi vereségből. Véget vetnek a protekciónak Horvátországban: robotok választják ki a leendő köztisztviselőket Ivan Malenica igazságügyi és közigazgatási miniszter úgy döntött, véget vet a "protekciós alapon történő munkához jutásnak" az állami hivatalokban, és pályázatot írt ki a felvételik teljes digitalizálására - jelentette a Jutarnji List című horvát napilap kedden, hozzátéve: a jövőben robotok választják ki a leendő köztisztviselőket Horvátországban.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ