Pénteken ételosztást szervez a Szent György Lovagrend Szekszárdon

A szervezők már csütörtökön nekiláttak az előkészületeknek. Beküldött fotó
2022. Január 13. 13:30
300 adag szarvasgulyást osztanak ki a Babits Mihály Kulturális Központ főbejáratánál.

Szabó Ferenc, a Szent György Lovagrend lovagja tájékoztatta szerkesztőségünket a hagyományosan minden évben megtartandó ételosztási akciójuk részleteiről.

Az idei főzésünk rendhagyó módon nem az adventi időszakban kerül megrendezésre. Január 14-én, pénteken, a Babits Mihály Kulturális Központ főbejárata mellett foguk ételt osztani. Lehetőségünk sajnos nincs a járványhelyzet miatt, hogy ott a helyszínen terítsünk meg a rászorulóknak, ezért idén is úgy készülünk, hogy az ételt kiadagolva adjuk át mindenkinek. Arra kérjük a résztvevőket, hogy otthon, vagy más helyen fogyasszák el, mert ez a helyszínen nem lehetséges – hangsúlyozta a lovagrend tagja.

Idén is a már jól bevált receptet követik, 300 adag szarvasgulyást főznek a szervezők. Az elkészült ételből a szekszárdi hajléktalanszállóra is szállítanak.

Szabó Ferenc kiemelte, amennyiben bármilyen rászorulókkal kapcsolatban álló egyesület jelzi, hogy szeretnének az elkészült gulyásból, nekik is szívesen juttatnak belőle.

– Péntek reggel elkezdjük főzni a szarvasgulyást, a hatalmas adag miatt vélhetőleg két külön kondérban és reményeink szerint dél, egy óra magasságában kész lesz az étel – mondta.

Szabó Ferenc külön köszönetet mondott a kezdeményezés mögé beálló támogatóknak.

– Mindenkinek köszönettel tartozunk, aki a főzéshez szükséges alapanyagokkal, csomagoló eszközökkel hozzájárult az esemény megvalósításához. Bíztatok mindenkit, ha lát benne fantáziát és örömét leli benne, segítsen abban, hogy ezek az adományok eljussanak minél több rászoruló emberhez. Ne csak az advent időszakában, hanem az év többi napján is segítsünk a rászorulóknak – hangsúlyozta.

Arra kérnek mindenkit, aki érkezik az eseményre, hogy tartsák be a járványügyi szabályokat. A sorban tartsanak egymástól kellő távolságot és bár nyitott térben történik az ételkiosztás, mindenki viseljen maszkot.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ