Hősi halált halt a KSC az MBA Moszkva ellen

fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd / kscszekszard.hu
2022. Január 14. 12:00
Az Euroliga A-csoport alapszakasz 11. fordulójában a szekszárdi kosaraslányok elképesztő energiával küzdöttek, a mérkőzés végén sajnos mégis alul maradtak az orosz fővárosi klubbal szemben.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata több mint egy hónapja kénytelen nélkülözni sérülés miatt két légiósát, Nikolina Milicset és Dana Evanst. Ha ez még nem lenne elég, Goree Cyesha is lesérült, ő sem volt hadra fogható a mérkőzésen. Így történhetett meg az a szerencsétlen helyzet, hogy Djokics Zseljko vezetőedző mindösszesen 7 játékost tudott cserélgetni a Moszkva elleni Euroligás összecsapáson. Ennek ellenére Bálint Réka, Gereben Lívia és Mányoki Réka minden tőlük telhetőt megtettek, hatalmas bravúrral játszottak melynek eredményeként 7 pontos előnnyel mehettek pihenni félidőben. A lányok végig játékban voltak az orosz csapattal, csak az utolsó percben elsüllyesztett két triplájuknak köszönheti a Moszkva, hogy győztesen hagyhatták el pályát. A három légióst is nélkülöző szekszárdiak végül 64-73-ra szenvedtek vereséget.

Szabó Noémi a KSC sportigazgatója az újabb vereség ellenére bizakodó a jövőre nézve.

- Nyilván fájó, hogy nem sikerült megszereznie a KSC-s lányoknak a 11. Euroliga mérkőzésen sem az első győzelmüket, de a realitások talaján maradva ezt megtenni csupán 7 aktív játékossal egy kisebbfajta csoda lett volna. Elkeseredésre nincs okunk, inkább abban bizakodunk, hogy hamarosan felépülnek a régóta sérült légiósaink és a vasárnapi összecsapáson már valamelyikük pályára tud lépni. Ez a bizonytalanság emészt minket hosszú idő óta - hangsúlyozta.

Január 16-án 17 órakor az Uni Győr Mély-Út csapatát fogadja a Szekszárd az NB1 A-csoport alapszakasz 17. fordulójában. A bivalyerős játékoskerettel érkező győriek ellen most is nagy szüksége van a KSC-nek szurkolói bíztatására, a Szekszárd Városi Spotcsarnokban.

 

 

(kscszekszard.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ