Egy hónapra előzetes letartóztatásba kerültek a tengelici rablás gyanúsítottjai

illusztráció: pixabay
2022. Január 15. 11:00
A szabadlábon védekezés lehetőségét is megvonták a gyanúsítottaktól.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai percekkel a bűncselekmény elkövetése után elfogták azt a két decsi férfit, akik egy tengelici házba besurranás módszerével jutottak be és az ott lakó férfitől dulakodás közben készpénzt tulajdonítottak el.

Dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője ismertette az eset további fejleményeit. Eszerint a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra. A bíróság megállapította, hogy megalapozott a gyanú arra, hogy a terheltek 2022. január 8-án kifejezetten bűncselekmény elkövetésének céljából érkeztek Tengelicre a sértett lakóházához, akit a gyanúsítottak már korábbról is ismertek.

– Vonattal érkeztek a településre és egyenesen a sértett házához mentek, ahol a csukott, de nem zárt kapun bementek először az udvarba, majd a bejárati ajtón át bejutottak a lakásba is. A sértett észlelte a gyanúsítottakat és mivel tudta, hogy rossz szándékkal mentek be hozzá, kezébe vett egy baltát, amivel megpróbálta elzavarni a nem várt látogatókat a házából. A gyanúsítottak azonban nem mentek el, hanem lefogták a sértettet és annak hátsó zsebéből 210 ezer forintot erőszakkal kivettek – részletezte a sajtószóvivő. Mindemellett a dulakodás hevében a sértett elesett és beütötte a hátát is.

Dr. Kovács Ildikótól megtudtuk, hogy a gyanúsítottakat a hatóság bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására, idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére társtettesként elkövetett rablás bűntettével gyanúsítja. A bíróság a letartóztatást azért rendelte el, mert félő, hogy szabadlábon védekezésük esetén megnehezítenék vagy meghiúsítanák a bizonyítási eljárást. Megpróbálnának összebeszélni egymással vagy a még ki nem hallgatott tanúkkal, illetve mindkettőjüknél fennáll a bűnismétlés veszélye is, hogy esetleg újra visszatérnének a sértetthez és súlyosabb bűncselekményt is megvalósítanának.

A gyanúsítottak a végzést nem vették tudomásul, az ellen fellebbezéssel éltek. 

Kiosztották a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság Alkotói Pályázatának díjait A minden évben megrendezésre kerülő eseményre idén 216 pályamunka érkezett, ebből 66 óvodás és 150 iskolás gyermek munkáját értékelték. A megyei szinten korcsoportonként első helyezést elért alkotások automatikusan továbbjutottak az országos döntőbe. A lakosság segítségét kérik a szekszárdi rendőrök. A képen látható Olár Dzsenifert keresi a rendőrség, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tartózkodási helyéről információkkal rendelkezik, hívja a kapitányságot. Frontálisan ütközött két autó Domborinál, teljes útlezárás van érvényben Az elsődleges információk szerint az egyik autó sofőrje az ütközést követően kirepült a gépjárműből, őt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Pécsre A biztonságos online vásárlásra hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Az utóbbi időben újra megszaporodtak az internetes csalások Tolna megyében. A rendőrség hasznos tanácsokkal próbál segítséget nyújtani a lakosságnak az esetek visszaszorítása érdekében. A piacokon és a közterületeken árusítók figyeljenek a szabályok betartására A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ