Sikeres volt a szekszárdi ételosztás, ám kaptak hideget-meleget a jótékonykodók

Fotó: Csíki Szende / Rádió Antritt
2022. Január 17. 13:45
A Szent György Lovagrend Tolna megyei priorátusa hagyományaihoz hűen idén is ételosztást szervezett Szekszárdon.

A szervezők ezúttal január 14-én, a Babits Mihály Kulturális Központ főbejáratánál vártak minden rászorulót, a megközelítőleg 80 kilogramm húsból 300 adag szarvasgulyást készítettek. A járványügyi helyzetre való tekintettel már előre kimért adagokban, bedobozolva osztották ki az ide érkezőknek a gulyást.

Szabó Ferenc, a Szent György Lovagrend lovagja megkeresésünkre elmondta, hogy sikeres volt az ételosztási akciójuk, a két kondérban főzött meleg étel nagyon rövid időn belül elfogyott és a visszajelzések alapján ízletesnek is bizonyult.

– Kettősek az érzések bennünk. Egyrészt jó érzés volt számunkra, hogy segíthettünk azokon, akik erre rászorulnak és jó érzés volt látni, hogy megfelelő helyre kerül az étel. Másrészt pedig az azonnali visszajelzések, amelyeket a közösségi médiában megtapasztalhattunk, egy kissé elkeserített engem. Olyan megjegyzéseket is kaptunk, hogy például „miért ilyen ételt főzünk”, vagy „a választások időszakában betömjük ezzel a nép száját”, ezek a hozzászólások annyira nívótlanok, hogy még reagálni is nehéz rá, amit megtett egyébként a többi hozzászóló – mutatott rá Szabó Ferenc.

(Fotó: Csíki Szende / Rádió Antritt)

Leszögezte, miszerint a Szent György Lovagrend mindenféle politikai hovatartozás nélkül végzi tevékenységét és kimondottan a segíteni akarás motiválja őket. Hozzátette, hogy természetesen nagyon pozitív és kellemes visszajelzésekben is részesültek, akadt, aki még egy levelet is írt a részükre, melyben kifejezi háláját és köszönetét a fáradozásukért. Kiemelte, miszerint éppen ezekért a szavakért érdemes adakozni, amely kárpótolja a befektetett időt és energiát.

Szabó Ferenc szót ejtett arról is, hogy amennyiben többen beállnának a kezdeményezésük mögé, úgy többször tudnának ilyen és ehhez hasonló akciókat szervezni az év során, ugyanis számonkérés is érkezett irányukba, hogy miért nem szerveznek ételosztást gyakrabban.

A 300 adag ételből szállítottak a szekszárdi hajléktalanszállóra, de más szekszárdi szervezetnek is jutott a gulyásból.

Szabó Ferenctől megtudtuk, hogy a Szent György Lovagrend az évi egyszeri ételosztás mellett egyéb karitatív tevékenységet is folytat, lehetőségeikhez mérten. Végezetül kitért rá, hogy a szekszárdi ételosztás hagyományát a jövőben is folytatni szeretnék, reményeik szerint még évekig. 

(Fotó: Kiss Dominika / Facebook)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ