Szekszárd: február 5-éig lehet jelentkezni szavazatszámlálónak

Illusztráció: Csíki Szende / Rádió Antritt
2022. Január 18. 09:30
Munkájukért a szavazatszámláló bizottsági tagok nettó 33.250 forintot kapnak és mentesülnek a szavazás napját követő munkanapon a munkavégzés alól.

Írásban lehet jelentkezni a szekszárdi szavazatszámláló bizottságokba 2022. február 5-ig – közölték hétfőn Szekszárd város honlapján. Mint írják, a helyi választási irodák az április 3-ai országgyűlési választás és az azzal egy időben rendezett országos népszavazás szavazatszámláló bizottságaiba fogadják a jelentkezéseket. Ismertetik, hogy a szavazatszámláló bizottságok három tagját a képviselő-testület választja meg a helyi választási iroda javaslatára, legkésőbb március 14-én 16 óráig.

Hangsúlyozzák, hogy csak az adott településen lakcímmel és választójogosultsággal rendelkező lakosok lehetnek a választási bizottság választott tagjai.

Nem lehet a bizottság tagja képviselőjelölt, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja és az, aki a honvédséggel szolgálati jogviszonyban áll. Párt tagja, a választókerületben jelöltet állító szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, valamint egyes államigazgatási szervek munkatársai sem lehetnek a bizottság választott tagjai – áll a város honlapján.

Kitérnek rá, hogy a bizottságok választott tagjai felkészítésen vesznek részt, munkájukért nettó 33.250 forint díjazást kapnak és mentesülnek a szavazás napját követő munkanapon a munkavégzés alól.

A jelentkezés menetéről és részleteiről bővebb információ elérhető Szekszárd város honlapján, ide kattintva.

 

(szekszard.hu)

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ