Jogerős ítélet született egy bonyhádi drogkereskedő ügyében

Illusztráció: pixabay
2022. Január 18. 14:30
A vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A Bonyhádi Járásbíróság előkészítő ülésen kábítószer-kereskedelem bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt halmazati büntetésül 2 év 8 hónap börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre, 180.000 forint pénzbüntetésre, 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélt egy bonyhádi férfit – adta hírül kedden a Szekszárdi Törvényszék.

Ismertetik, hogy a vádlott 2020. szeptember 7. és 2021. február 10-e között rendszeresen vásárolt amfetamint egy kábítószer-kereskedőtől, amelyet magasabb áron továbbértékesített bonyhádi és sükösdi lakosoknak, illetve további ismeretlen személyeknek. Ez idő alatt a vádlott 483.000 forint haszonra tett szert. 

A férfit végül 2021. február 10-én a bonyhádi rendőrök vonták intézkedés alá, ekkor amfetamint és a kábítószer fogyasztásához használható eszközöket foglaltak le tőle. Kiderült az is, hogy a vádlott a járművezetés megkezdése előtt speed típusú kábítószert fogyasztott, így bódult állapotban vett részt a közúti közlekedésben.

A vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ítélet jogerős.

 

(Szekszárdi Törvényszék)

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ