Jogerős ítélet született egy bonyhádi drogkereskedő ügyében

Illusztráció: pixabay
2022. Január 18. 14:30
A vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A Bonyhádi Járásbíróság előkészítő ülésen kábítószer-kereskedelem bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt halmazati büntetésül 2 év 8 hónap börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre, 180.000 forint pénzbüntetésre, 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélt egy bonyhádi férfit – adta hírül kedden a Szekszárdi Törvényszék.

Ismertetik, hogy a vádlott 2020. szeptember 7. és 2021. február 10-e között rendszeresen vásárolt amfetamint egy kábítószer-kereskedőtől, amelyet magasabb áron továbbértékesített bonyhádi és sükösdi lakosoknak, illetve további ismeretlen személyeknek. Ez idő alatt a vádlott 483.000 forint haszonra tett szert. 

A férfit végül 2021. február 10-én a bonyhádi rendőrök vonták intézkedés alá, ekkor amfetamint és a kábítószer fogyasztásához használható eszközöket foglaltak le tőle. Kiderült az is, hogy a vádlott a járművezetés megkezdése előtt speed típusú kábítószert fogyasztott, így bódult állapotban vett részt a közúti közlekedésben.

A vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ítélet jogerős.

 

(Szekszárdi Törvényszék)

Kiosztották a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság Alkotói Pályázatának díjait A minden évben megrendezésre kerülő eseményre idén 216 pályamunka érkezett, ebből 66 óvodás és 150 iskolás gyermek munkáját értékelték. A megyei szinten korcsoportonként első helyezést elért alkotások automatikusan továbbjutottak az országos döntőbe. A lakosság segítségét kérik a szekszárdi rendőrök. A képen látható Olár Dzsenifert keresi a rendőrség, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tartózkodási helyéről információkkal rendelkezik, hívja a kapitányságot. Frontálisan ütközött két autó Domborinál, teljes útlezárás van érvényben Az elsődleges információk szerint az egyik autó sofőrje az ütközést követően kirepült a gépjárműből, őt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Pécsre A biztonságos online vásárlásra hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Az utóbbi időben újra megszaporodtak az internetes csalások Tolna megyében. A rendőrség hasznos tanácsokkal próbál segítséget nyújtani a lakosságnak az esetek visszaszorítása érdekében. A piacokon és a közterületeken árusítók figyeljenek a szabályok betartására A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ