Már 68 kisgyereket írattak be a megújult óvodába idén, a mindössze 1250 fős településen

Romhányi Károly, Gerjen polgármestere. Korábbi felvétel: LIFE Studio
2022. Január 19. 10:00
Gerjen Község Önkormányzata az elmúlt évben létesíthetett új óvodát és bölcsődét, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert pályázatnak köszönhetően.

Romhányi Károly, a település polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy a megújult intézményt 2022. január első hetében vehették birtokba a gerjeni kisgyerekek. Kiemelte, hogy a létszámok szinte azonnal feltöltődtek, az óvodai ellátásra például már 68 kisgyereket írattak be a mindössze 1250 fős településen.

– Egy olyan modern, mai kor követelményeinek nemcsak megfelelő, hanem azokat lényegesen túlszárnyaló igényeket is ki tudunk elégíteni. Személy szerint nagyon büszke vagyok arra, hogy egy elkülönült sószobát tudtunk ebben az új épületben kialakítani. A sószoba egyben működik a fejlesztő szobával, illetve ebből adódóan egy többfunkciós szoba is lett. Emellett három csoportszobát tudtunk kialakítani az óvodai részlegen, a bölcsődében pedig 14 férőhelyes ellátást tudunk biztosítani – részletezte Romhányi Károly.

A polgármestere hozzátette, hogy a létszámok gyors feltöltődése nem jelenti azt, hogy nem várják a településről, környékről gyerekeket, de mint fogalmazott, abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a kapacitásaikat viszonylag sikerült kihasználniuk.

– Egy nagyon szép épületet és egy nagyon modern létesítményt tudtunk kialakítani, ehhez pedig az párosul, hogy kiváló humánerőforrás ellátottsággal rendelkezik az intézmény, amelyre szintén büszkék vagyunk. Mindez ad egy olyan komplexitást, amely kifejezetten vonzóvá teszi az új létesítményünket – mutatott rá Romhányi Károly.

A lakosság segítségét kérik a szekszárdi rendőrök. A képen látható Olár Dzsenifert keresi a rendőrség, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tartózkodási helyéről információkkal rendelkezik, hívja a kapitányságot. Frontálisan ütközött két autó Domborinál, teljes útlezárás van érvényben Az elsődleges információk szerint az egyik autó sofőrje az ütközést követően kirepült a gépjárműből, őt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Pécsre A biztonságos online vásárlásra hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Az utóbbi időben újra megszaporodtak az internetes csalások Tolna megyében. A rendőrség hasznos tanácsokkal próbál segítséget nyújtani a lakosságnak az esetek visszaszorítása érdekében. A piacokon és a közterületeken árusítók figyeljenek a szabályok betartására A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Átkerült a Külügyminisztériumhoz a Paks2 beruházás A Paksi Atomerőmű két új blokkjának építési feladata a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz kerül, a cél a paksi beruházás felgyorsítása. A kormány a következő négy évben is elkötelezetten fog dolgozni Magyarország energiabiztonságának garantálásáért – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miniszterjelölti meghallgatásán az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága előtt.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ