Erősítenék az e-sport népszerűségét Szekszárdon

fotó: Szekszárdi Sportközpont/facebook oldala
2022. Január 20. 15:00
Egy Gamer Expo lebonyolítása is az idei tervek között szerepel.

A Szekszárdi Sportközpont honlapján jelent meg a hír, miszerint Január 19.-én, szerdán reggel ismét egy jövőbe tekintő, sportos egyeztetésnek volt helyszíne a Városi Sportcsarnok tárgyalója.

Az e-sport népszerűsítése és a tagok számának bővítése céljából kereste fel Tóth Imre, a Szekszárdi Gamer Egyesület elnöke valamint Dr. Varga István, a PTE-KPVK egyetemi adjunktusa Scherer Tamást, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. sportkoordinátorát.

Az ötlet apropója a mai világunkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő e-sport erősítése a városunkban. Ez a rohamosan fejlődő, szinte forradalmi sportág a függőség és a sport határán remek lehetőségeket kínálhatna a helyi fiataloknak, a hátrányos helyzetűeknek, és akár a csellengő-kallódó tiniknek is – hangsúlyozták a kezdeményezés indítói Scherer Tamásnak.

Mint kifejtették, a közös projektben szerepet kapna a PTE Szekszárdi kara, kutatással, szakdolgozati témák hirdetésével és konferencia szervezéssel.
A Gamer Egyesület irányítaná a foglalkozásokat, rendezvényeket, a Szekszárdi Sportközpont pedig segítene ezek koordinálásában, megszervezésében.

A kezdeményezők egyetértettek abban, hogy elsődlegesen egy olyan helyet kell találni a foglalkozásoknak, ahol a modern eszközök tárolhatók, ennek érdekében be szeretnék vonni a helyi önkormányzatot is a projektbe.

A Szekszárdi Sportközpont idei tervei közt szerepel egy Gamer Expo lebonyolítása is, amely remek alkalom lesz a projekt lendületbe hozásához.

 

(Szekszárdi Sportközpont)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ