Adománygyűjtésre kérik a lakosságot Szekszárdon

fotó: Humánszolgáltató Központ
2022. Január 24. 12:00
Egészségre hangoló elnevezésű csoportot indít a szekszárdi Humánszolgáltató Központ februártól, ehhez szeretnének támogatásokat.

Tolácziné Varga Zsuzsanna a szekszárdi Humánszolgáltató Központ intézményvezetője elmondta, ebben a csoportban a családsegítő kollégák a mentális, lelki és fizikai egészség megőrzését és karbantartását tűzték ki célul. A programban a helyes és rendszeres tisztálkodás, a lelki egészség, az egészséges táplálkozás, a mozgás és a sport, valamint a helyes napirend kialakításával kapcsolatosan tartanak a következő hónaptól foglalkozásokat. A mozogjunk, sportoljunk foglalkozás keretében például, a szabadidő helyes eltöltése a cél, hogy hogyan tudjuk a mozgást, a napirendünkbe helyesen beépíteni, miként lehetünk kitartóak ezzel kapcsolatosan és ez miért nagyon fontos a fizikai és lelki egészségünk szempontjából, hangsúlyozta az intézményvezető.

Ezen felül táplálkozásról, egészséges élelmiszerekről, zöldségek-gyümölcsök, vitaminok hatásáról és az egészséges életmódra nevelés fontosságáról tartanak a jövőben foglalkozásokat.

Az év folyamán 7 alkalmat terveznek, kétszer 45 perces beszélgetésekkel, amelyek délután 4 órától 6 óráig tartanak, a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ Vörösmarty utca 5 szám alatti épületében. A csoportok teljesen nyitottak, bármelyik témához és programra lehet majd csatlakozni. A Humánszolgáltató Központ facebook oldalát érdemes ezügyben figyelni, minden információt ott fognak megosztani az érdeklődőkkel.

- Ehhez kapcsolódóan egy adománygyűjtést is szerveznünk, amivel az „Egészségre Hangoló” elnevezésű új csoportunk beindulását szeretnénk támogatni. Elsősorban tisztasági eszközöket, fogkefe, fogkrém, tusfürdő, sampon, szappan, fésű, dezodor valamint női- egészségügyi csomagokat várunk adományként. Szeretnénk a foglalkozásokon résztvevőknek egy-egy csomagot összeállítani az adott témával összefüggésben - tájékoztatott Tolácziné Varga Zsuzsanna.

A felajánlásokat szintén a szekszárdi Humánszolgáltató Központ irodájába, a Szekszárd, Vörösmarty utca 5-szám alá várják.

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ