Továbbra is Tolna megye a fertőzéssel legkevésbé érintett az országban

illusztráció: pixabay
2022. Február 01. 11:00
Február elsejei adatok szerint a beoltottak száma Magyarországon 6,364 millió, 9422 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 66 beteg

A kormányzati portálon megjelent adatok szerint. a gyógyultak száma folyamatosan növekszik, az aktív fertőzöttek száma a mai napon 229 857-re emelkedett. Kórházban 4218 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 169-en vannak lélegeztetőgépen.

Az 5-11 éves korosztályból a beoltottak száma 81 ezer, valamint a 12-17 évesek 47 százaléka is oltott már, tudtuk meg a mai közleményből.

Jó hír, hogy a koronavirus.gov.hu oldal térképe szerint a fertőzéssel legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna megye.

Az omikron és a február 15-étől életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciót, amely februárban is folytatódik minden csütörtökön, pénteken és szombaton – írja a koronavirus.gov.hu.

Kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik már négy hónapnál régebben kapták meg korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani.

A kormányzati portál közölte: foglalható már a negyedik oltás is és kérhető, akár az oltási akciókban is, ha a harmadik oltás beadása óta már eltelt négy hónap.

Az oltóanyag-választás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve, a szakmai szempontok alapján dönt. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs - írták.

Az átoltottság további növeléséért és a járvány újabb hullámai elleni védekezésért február 15-étől oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány - emlékeztettek.
 Hangsúlyozták: csak az oltottaknak lesz érvényes az igazolványuk. Aki nincs beoltva, akkor sem lesz jogosult az oltási igazolványra, ha átesett a fertőzésen, az esetleg meglévő, a fertőzésen átesettségre kiadott védettségi igazolványa pedig elveszíti érvényességét.
Az igazolvány a második oltást követően hat hónapig lesz érvényes, ezután az érvényességét - főszabály szerint - csak a harmadik oltás után hosszabbítják meg. Ha valaki két oltás után lesz fertőzött, a fertőzés igazolásától számított hat hónapig lesz érvényes az igazolványa. A harmadik oltás után az igazolvány korlátlan időre érvényes. A jelenlegi védettségi igazolványok cseréjére nincs szükség, a QR-kód alapján lehet majd ellenőrizni az okmány érvényességét.


(MTI, koronavirus.gov.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ