Európai Bizottság szerint az atomenergiának szerepe van a zöld átmenetben

Süli János, a Paks II. projektért felelős tárca nélküli miniszter. Fotó: Süli János hivatalos politikusi facebook-oldala
2022. Február 03. 13:30
Az Európai Bizottság előterjesztése támogatásra javasolja az atomenergiába való befektetést – közölte honlapján szerdán a Paks II. Zrt.

Ismertetik, miszerint Mairead McGuinness pénzügyi szolgáltatásokért, pénzügyi stabilitásért és a tőkepiaci unióért felelős biztos szerdán közölte, hogy az Európai Bizottság szerint a környezetvédelmi célokat szolgáló zöld átmenetben szerepe van a földgáznak és a nukleáris energiának, illetve az ezekbe történő befektetéseknek, figyelembe véve a tudományos szakvéleményeket és a technológiai fejlődést.

Ahogy arról a Magyar Távirati Iroda beszámolt, az uniós biztos brüsszeli sajtótájékoztatóján kijelentette: a gáz- és nukleáris energiához tartozó tevékenységek összhangban vannak az Európai Unió éghajlat- és környezetvédelmi célkitűzéseivel.

– Az Európai Bizottság előterjesztése megerősített minket abban, hogy Magyarország jó úton halad, amikor hosszú távon az atomenergia és a megújulók révén kívánja biztosítani hazánk áramellátását – fogalmazott Süli János miniszter annak kapcsán, hogy fenntarthatónak és ezáltal befektetésre javasoltnak minősítették a nukleáris alapú energiatermelést.

A paksi beruházásért felelős miniszter hozzátette: az előterjesztés számos független tudományos intézet kutatásain alapszik, amelyek bizonyították, hogy az atomenergia biztonságos és tiszta energiaforrás, a megújulókhoz hasonlóan környezetbarát technológia.

– Azzal, hogy az atomenergiának zöld címkét javasol az unió, ismét igazolást nyert, hogy a kritikusok kizárólag érzelmi alapon vagy lobbiérdekek mentén támadják az atomenergiát a tudományt és a tényeket figyelmen kívül hagyva – szögezte le Süli János.

 

(Paks II. Zrt.)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ