Zavarta az utcán hangoskodó társaság, közéjük lőtt

fotó: police.hu
2022. Február 14. 14:00
A szedresi férfit gyanúsítottként hallgatták ki, súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt a szekszárdi rendőrök - közölte hétfőn a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ismertetik, hogy a szekszárdi kórházból február 10-én késő este bejelentés érkezett, hogy egy dunaszetgyörgyi lakos jelentkezett ellátásra, akit Szedresben az utcán az este folyamán egy légfegyverrel arcon lőttek. A sérült elmondta, hogy az egyik ház előtt beszélgetett az ismerőseivel a kisteherautója mellett, amikor az arca bal felén fájdalmat érzett, majd vérezni kezdett. Az orvosi ellátása során megállapították, hogy egy légpuska lövedék fúródott az arcába, melyet műtéti úton távolítottak el. A sérülés az orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló. Az elkövetőt egy napon belül sikerült  azonosítani a szekszárdi rendőröknek. A lövöldöző egy, az utcában élő 31 éves szedresi férfi volt.

A lakhelyén tartott kutatás során lefoglaltak tőle egy légpuskát, valamint néhány hozzá tartozó lövedéket. Ezeket igazságügyi szakértő fogja majd megvizsgálni - olvasható a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

(fotó: police.hu)

Mint írják az elkövetőt előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, ennek során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy zavarta az utcán hangoskodó társaság, de nem szólt nekik. Elővette a légpuskáját, először saját udvaráról lőtt egyet, majd átment egyik szomszédja udvarára és onnan is lőtt egyet az autó felé. Nem gondolta, hogy az egyik lövés a sértettet találja el.  A lövedékek másoknak nem okoztak sérülést, az autó karosszériája viszont megrongálódott.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatják tovább a nyomozást.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ