A Hívásfogadó Központ legbátrabb segélyhívója lett egy hőgyészi kisfiú

fotó: police.hu
2022. Február 15. 15:00
Balla Noel, Tolna megyei kisfiú az Egységes Európai Segélyhívó Szám Napja alkalmából megrendezett ünnepségen vehette át az elismerést.

A police.hu tavaly nyáron számolt be először a bátor kisgyerekről, aki 2021 júliusában– akkor öt és fél évesen – felhívta a segélyhívó telefonszámot, mert anyukája rosszul lett.

(fotó: police.hu)

A hőstettéért a gyermeket 2021. augusztus 12 - én Szombathelyen, a 112-es Segélyhívó Központban látták vendégül. Akkor Noelt dr. Balázs Zsolt r. ezredes, a központ vezetője fogadta, ahol egy egész napot tölthetett el, és találkozott azzal az operátorral is, aki a hívást fogadta, amikor Noel telefonált.

Az Egységes Európai Segélyhívó Szám Napja alkalmából 2022. február 11-én rendeztek ünnepséget Szombathelyen, melyre Noel is meghívást kapott.

(kép: police.hu)

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2021-ben a Szombathelyi Hívásfogadó Központ legbátrabb segélyhívója kitüntető címet adományozta a ma már iskolás kisfiúnak. A díjat dr. Hablicsek Nikoletta r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztályának vezetője és dr. Balázs Zsolt r. ezredes a Hívásfogadó Központ vezetője adta át Noelnek.

(police.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ