Ittasan és jogosítvány nélkül furikázott egy bonyhádi férfi

Illusztráció: police.hu
2022. Február 21. 11:00
A bonyhádi rendőrök előállították azt az 51 éves helyi férfit, aki alkohol hatása alatt közlekedett autójával a városban vasárnap este – közölte hétfőn a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök február 20-án este állítottak meg egy autót Bonyhádon és az 51 éves sofőr adatainak ellenőrzésekor kiderült, hogy még 2018-ban bevonták a jogosítványát ittas járművezetés miatt. A férfinak utánképzésen kellett volna részt vennie, hogy a vezetői engedélyét visszakapja, de ezt nem tette meg.

A járőrök a sofőrrel szondát is fújattak, mely pozitív értéke mutatott, emiatt előállították további mintavételre, mely megerősítette az ittasság gyanúját.

Az 51 éves férfival szemben ittas járművezetés vétség miatt büntetőeljárást, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indítanak a bonyhádi rendőrök – teszik hozzá.

Hangsúlyozzák: az elmúlt időszakban Tolna megyében megnövekedett az ittas vezetők száma, annak ellenére, hogy hazánkban a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett a vezetés megkezdése előtt.

Mint írják, a különböző közlekedésbiztonsági kísérletek egyértelműen bebizonyították, hogy a kis mértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési- és reakcióidőt, így hátrányosan hat a vezetési képességre.

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság) 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ