Civil tüntetők és politikusok is kiálltak tegnap Iványi Gábor mellett

Fotó: Dr. Márki-Zay Péter / Youtube
2022. Február 22. 08:51
Mint ismeretes, az Iványi Gábor lelkész által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület fővárosi székházában február 21-én házkutatást tartottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Az Euronews arról számolt be, hogy a NAV több mint 30 fővel lepte el az egyesület Dankó utcai székházát hétfőn délelőtt és mivel Iványi Gábor csak a sajtó munkatársainak jelenlétében lett volna hajlandó átvenni az eljárás alapjául szolgáló határozatot, a délelőtt folyamán nem engedték be az épületbe. Később szolidaritásuk jeléül több ellenzéki képviselő is a helyszínre sietett, az esti órákra pedig többezres tömeg alakult ki az egyesület székházánál. Iványi Gábor és egyesülete mellett felszólalt többek között Pikó András, Karácsony Gergely és Jámbor András is.

A HVG tudósítása szerint Iványi Gábor a következő szavakkal búcsúzott a demonstrálóktól: Ha pénzbüntetésre ítélnek, akkor ne gyűjtsenek, mert nem fogom befizetni.

Az Index úgy tudja, hogy a NAV hárommilliárd forintot meghaladó adóhiány miatt vizsgálódik.

Az Oltalom Karitatív Egyesület szerint a kialakult helyzet annak tudható be, hogy az állam 12 milliárd forinttal tartozik nekik.

Az egyesület többek között hajléktalanok oktatását és étkeztetését végzi, főként ilyen és ehhez hasonló segítő tevékenységet folytatnak.

 

(Euronews, Index, HVG)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ