Bosszúból rongáltak

fotó: police.hu
2022. Február 23. 16:00
A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet három decsi lakossal szemben folytattak rongálás vétség és egyéb bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint, az eset még 2020. július 23-án 14 óra körüli időben történt. Egy decsi család tagjai a lakásban aludtak, majd hangos zajra ébredtek. Az udvarra érve látták, hogy a ház előtt álló autójukat többen ütik vascsővel és fa lapátnyéllel.  Amikor kérdőre vonták a rongálókat, egyikük a családfőt megütötte a kezében lévő lapáttal, a másikuk az egyik családtagot ütötte meg ököllel. Mindkét bántalmazott könnyebben sérült meg.  A hívatlan vendégek azt kiabálták, bosszúból verték szét a kocsit, mert az ő egyik rokonukat "bemártották" a rendőrségen az ott lakók.

(fotó: police.hu)

Az autó tulajdonosa bejelentést tett, a kiérkező rendőrök rövidesen elfogták és előállították a rongáló személyeket.  A 27 és 24 éves férfiakat, valamint a velük lévő 45 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki, de egyikük sem tett vallomást.

A társaság a kihallgatást követően ismét megjelent a sértett házánál, akkor a kerítés és a postaláda esett áldozatul. Az indulatok egy hét múlva ismét felszínre törtek, akkor megint megjelentek a sértett házánál a korábbi rongálók, de már csak kiabálás, fenyegetőzés történt. A személyeket újra kihallgatták, mely során az eljáró rendőrökkel szemben obszcén kifejezéseket használt egyikük.

Az újabb események miatt a korábban rongálással és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsított személyeknek zaklatás és becsületsértés miatt is felelniük kell.

 

(police.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ