Éjjel nappal működik az ingyenesen elérhető áldozatsegítő vonal

fotó: police.hu
2022. Február 24. 16:00
Tolna megye több oktatási intézményében hívták fel a rendőrök a diákok figyelmét az áldozattá válás veszélyeire.

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ezt a napot Európa több országa, így 1993-ban Magyarország is a bűncselekmények áldozatainak napjává nyilvánította. Az erről szóló, előző cikkünket ezen a linken olvashatják.

A Bonyhádi és a Dombóvári Rendőrkapitányság, valamint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai a bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából 2022. február 22-én és 23-án, az illetékességi területükön működő általános, és középiskolákban tartottak prevenciós előadásokat az áldozattá válás megelőzése érdekében.

(fotó: police.hu)

Dombóváron a rendezvényt Dr. Németh Tímea, a dombóvári Kábítószerügyi  Egyeztető Fórum elnöke és Gábor Zoltán rendőr őrnagy társelnök nyitotta meg. Előadók voltak: Dombrádi Zita addiktológiai konzultáns az INDIT Közalapítványtól és Csullag Katalin klinikai szakpszichológus.

A tanulók az előadásokon tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen lehetőségeik vannak arra, hogy ne váljanak bűncselekmény vagy szabálysértés áldozatává.

(fotó: police.hu)

Fontos, hogy akinek sérelmére ilyen jogsértést követnek el, az tegyen bejelentést. Ezt telefonon is megteheti, azonnali segítséget igénylő esetben a 112-es segélyhívón, de személyesen a lakhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon is.

Léteznek ingyenesen – a szociális rászorultság vizsgálata nélkül – igénybe vehető segítségnyújtási formák és támogatások, amelyeket bizonyos feltételek fennállása esetén az áldozatok igénybe vehetnek. 

A hét minden napján, éjjel nappal működik az INGYENESEN elérhető ÁLDOZATSEGÍTŐ VONAL. Ennek száma 06 80/225-225.
A vonal hívásával tájékoztatást kaphat az áldozat, ezen kívül érzelmi támogatást, pszichológusi segítségnyújtást, vagy akár jogi tanácsadást az elszenvedett sérelmekkel összefüggésben.

(police.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ