Süli János: a paksi atomerőmű bővítése nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés

Süli János, a Paksi Atomerőmű fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. Illusztráció: Süli János hivatalos politikusi Facbeook-oldala
2022. Március 01. 13:00
A Paks II. beruházás nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés és biztonságos áramellátás - hangsúlyozta Süli János, a Paksi Atomerőmű fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Századvég Rezsi Konferencia című rendezvényen.

Kiemelte: Európában az egekben vannak az energiaárak, miközben a magyar lakosság változatlanul 37 forintot fizet egy kilowattóra áramért.

A magyar lakosság védett az energiapiacon kialakult áremelkedésekkel szemben, és ez jelentős mértékben a Paksi Atomerőműben termelt kedvező árú villanynak köszönhető - tette hozzá.

Süli János kitért arra, hogy az Európai Unió döntése alapján az atomenergia zöldenergiának minősül, így a jövőben támogatott befektetésben lehet atomerőművet építeni az unióban.

A tárcanélküli miniszter szólt arról is, Magyarország jó úton halad afelé, hogy hosszú távon az atomenergia és a megújuló energia révén biztosítsa az ország növekvő áramellátását.

Paks II. beruházás kapcsán Süli János kitért arra, hogy jelenleg mintegy 600 engedéllyel rendelkeznek, és további engedélyek birtokában a projekt a közeljövőben a második fázisba lép.

A miniszter szerint az ukrajnai háború miatt bevezetett szankciók nem veszélyeztethetik a magyar családok energiaellátás-biztonságát.

 

MTI

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ