Ne felejtsen el rendelkezni adója 1+1%- áról, figyelmeztet a NAV

illusztráció: Csíki Szende/Rádió Antritt
2022. Március 11. 09:00
A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adatai szerint, a legtöbben gyermekekkel és gyógyítással foglalkozó alapítványoknak és egyesületeknek ajánlják fel adójuk 1+1 %-át, és az állatmenhelyek is népszerűek a választásban. Nagyon sokan viszont nem élnek ezzel az ingyenes lehetőséggel.

Az szja 1+1%-áról idén is egészen május 20-áig lehet rendelkezni, olvasható a NAV honlapján. A támogatható szervezeteknek óriási segítséget jelentenek ezek az adóforintok, és a felajánlás tényleg csak néhány perc figyelmet igényel az adózóktól, hangsúlyozzák.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az szja-bevallás webes felületének kezdőoldalán is feltünteti a rendelkezés lehetőségét az adó 1+1 százalékáról azért, hogy minél többen a lehető legegyszerűbben támogathassanak civil szervezetet, vallási közösséget vagy a Nemzeti Tehetség Programot.

A rendelkezőnyilatkozat elektronikusan, illetve papíralapon postán vagy személyesen is benyújtható a NAV-hoz, akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is a „21EGYSZA” lapon május 20-áig.
Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel a NAV webes kitöltőprogramjával lehet.

Felajánlásokat kizárólag azok a civil szervezetek kaphatnak, olvasható a közleményben, amelyek korábban regisztráltak a NAV-nál, valamint a technikai számmal rendelkező vallási közösségek és a kiemelt költségvetési előirányzat. A NAV honlapján valamennyi lehetséges kedvezményezett megtalálható.

Az szja 1+1 százalék felajánlható abban az esetben is, ha az adózó adó-visszatérítésben részesült, emelte ki a NAV. Mint mondják, a visszatérítés összege nem csökkenti az szja 1+1 százalékos felajánlások alapját képező összeget.

 

(Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ