Őrizetben az internetes csaló

fotó: police.hu
2022. Május 02. 13:00
A szekszárdi rendőrök elfogták a több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható 28 éves nyírbátori férfit.

A Tolna megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy sárpilisi férfi tett feljelentést 2022. április közepén, hogy egy internetes oldalon eladásra kínált rakodógépet szeretett volna megvásárolni. A hirdetővel meg is egyeztek a vételárban, valamint abban, hogy a sértett biztosítékként előleget is fizet az elkövetőnek.

A feljelentő a hirdetésben szereplő bankszámlára át is utalta az előleget, összesen 700.000 forintot. A hirdető ezt követően nem tette lehetővé, hogy a vásárló a gépet megnézze, majd elérhetetlenné vált számára, az előleget pedig nem utalta vissza.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság az ügyben nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető eljárást kezdeményezett.

Itt azonban a történet nem ért égett, írja a jelentés. A későbbiekben ugyanis a sértett lánya 2022. április 22-én feljelentést tett, hogy egy ismeretlen férfi felhívta telefonon és arra kényszerítette, hogy édesapját vegye rá további 10.000.000 forint átutalására a korábban megadott bankszámlára, ellenkező esetben őt elrabolja, apjának családját pedig megöli.

Az átutalás nem történt meg, de az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el zsarolás bűntett elkövetésének kísérlete miatt.

Ennek során tanúként kihallgatták a feljelentést tevő nő testvérét, aki elmondta, hogy ő is kapott egy hasonló tartalmú hívást, melyben 5.000.000 forintot követelt tőle a hívó. A pénzt ebben az esetben sem utalták át, közölte.

A szekszárdi rendőrök széleskörű nyomozást folytattak az ügyekben, így jutottak el egy 28 éves nyírbátori férfihez, aki megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmények elkövetésével. Lakhelyén kutatást tartottak, melynek során számos tárgyi bizonyítékot sikerült lefoglalni. A nyomozók több embert is kihallgattak, akik terhelő vallomást tettek rá.

A férfit előállították, majd a fent leírt bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítás ellen panasszal élt és nem tett érdemi vallomást. Ezt követően őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a férfit 2022. április 29-én letartóztatta, ügyében a Szekszárdi Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot, áll a jelentésben. 

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ