Paks II.: Újabb építési engedélyeket adott ki a hatóság

illusztráció: A fővállalkozói raktárak komplexum (USU) 2.2 jelű termékvizsgáló műhelye/paks2.hu
2022. Május 06. 11:30
A felvonulási terület újabb létesítményei kapták meg az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) építési engedélyét a napokban.

A Paks II. Zrt. honlapján megjelent tájékoztatás szerint a nukleáris hatóság lezárta az engedélyezési eljárást és május első napjaiban kiadta az építési engedélyt több olyan létesítményre, ami a Paks II. Atomerőmű építési-szerelési bázisán fog megépülni.

Mint írják, a fővállalkozói raktárak komplexum egyszintes, acélvázas szerkezetű termékvizsgáló műhelyében végzik majd a beérkező termékek minőségellenőrzését, vizsgálják a műszaki paramétereknek és követelményeknek való megfelelést.
Ezeknek a vizsgálatoknak a célja, a beszállítók és a szállítmányok ellenőrzése, valamint a folyamatok és a termékminőség nyomon követése.

(illusztráció: A fő gépészeti és fő villamos szerelő komplexum, szállítási létesítmények (UYR) 3.1 jelű gyártóüzeme)

Hatósági engedélyt kapott még a fő gépészeti és fő villamos szerelő komplexum, szállítási létesítmények gyártóüzeme is. Ennek az épületnek nagyobb részét egyszintesre tervezték, de lesz benne egy kétszintes épületrész is a személyzet számára kialakított irodákkal, öltözőkkel, vizesblokkokkal. A gyártóüzemben zajlik majd az egyedi berendezések, szerelvények, alkatrészek gyártása, javítása és korszerűsítése, illetve ez az épület szolgál a jövőben az újonnan érkező berendezések üzembehelyezésének és üzemeltetésének a felügyeletére is, olvasható a közleményben.

 

(Paks II. Zrt.)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ