Őrizetben az internetes csaló

fotó: police.hu
2022. Május 09. 16:00
A tamási rendőrök munkájának köszönhetően rács mögé került a több embert megkárosító 33 éves budapesti nő.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy tamási nő tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki egy internetes közösségi oldalon a „Koncertjegy, színházjegy” csoportban eladásra kínált két darab elektronikus belépőjegyet. A feljelentő felvette a kapcsolatot a hirdetővel és jelezte vételi szándékát. A kialkudott vételárat átutalta a hirdetésben megadott számú bankszámlára. A jegyeket nem kapta meg és az elutalt pénzt sem kapta vissza, ráadásul a hirdető is elérhetetlenné vált számára.

A Tamási Rendőrkapitányság az ügyben csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett büntető eljárást, olvasható a police.hu portálon.

Mint írják, a nyomozók az ügyben széleskörű adatgyűjtést végeztek, így jutottak el egy 33 éves budapesti nőhöz, aki gyanúsítható volt a feljelentő, valamint két másik sértett sérelmére elkövetett hasonló bűncselekmény elkövetésével. Február végén üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során részben beismerő vallomást tett.

Az ügyében folytatott büntető eljárás során kiderült, hogy lebukása után sem hagyott fel tevékenységével, további személyeket csapott be és károsított meg.

2022. május 4-én ismételten kihallgatták gyanúsítottként, de akkor már 22 személy sérelmére elkövetett csalás miatt. Ezt követően őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a nőt 2022. május 6-án letartóztatta, ügyében a Tamási Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot, közölték.            

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ