Több mint 2 millió megtekintés, nagyon népszerű a NAV eSZJA alkalmazása

fotó: Mautner Márta/Rádió Antritt
2022. Május 12. 09:00
Minden eddiginél népszerűbb az eSZJA. Már csaknem kétmilliószor nézték meg az ügyfelek bevallási tervezetüket a NAV eSZJA-portálján.

Ez a hatalmas megtekintési szám pontosan 30%-al több a 2020-as adatokhoz képest. Ezen felül a bevallási tervezetet módosítás nélkül elfogadók száma is 10 százalékkal nőtt, írja a NAV honlapján.

A bevallási határidő előtt másfél héttel már csaknem kétmilliószor keresték fel az ügyfelek az eSZJA-portált, amiből 812 ezren mindenféle változtatás nélkül, 385 ezren pedig némi módosítással jóvá is hagyták a dokumentumot. Több mint 280 ezer adózó pedig a napokban postán kapta kézhez a tervezetet, tájékoztatnak.

A bevallási határidő 2022. május 20-a, addig még bárkinek lehetősége van arra, hogy benyújtsa bevallását, és rendelkezzen adója 1+1%-áról, hangsúlyozzák.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai kiemelik, azoknak kell mindenképpen kiegészíteniük az szja-bevallási tervezetet, akiknek olyan jövedelmük volt tavaly, amiről a NAV nem, vagy csak részben rendelkezik adattal. Ilyen például az őstermelői jövedelem vagy a lakáskiadásból, a lakás eladásából származó jövedelem. Ugyancsak ki kell egészíteniük a tervezetüket az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek és az egyéni vállalkozóknak, mert náluk sem működik az automatizmus, közölte a NAV.

Elmondták, ha bárkinek kérdése lenne a tervezetekkel kapcsolatban, általános tájékoztatás előzetes regisztráció nélkül is kérhető a NAV Infóvonalán, az ingyenesen hívható 1819-es telefonszámon.

Akik esetleg elakadnak a tervezet jóváhagyásában, kiegészítésében, vagy akár a felajánlásban, azoknak segítenek a NAV rövid tájékoztató videói, amelyek a NAV YouTube-csatornáján elérhetőek:

 

(Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ