Közel 7 milliárd forintot kapott a Ferencváros a tavalyi BL szereplésért

illusztráció: pixabay
2022. Május 12. 11:00
Szerdán hozták nyilvánosságra a labdarúgó Bajnokok Ligája tavalyi kiírásának díjazásait. A 32 klub közül a Fradi kapott a legkevesebbet. A legtöbbet - az FTC nyereményének csaknem hétszeresét - a nyertes Chelsea csapata zsebelhette be.

A hvg adta hírül, miszerint a legtöbb pénzt végső győztesként az akkor még Roman Abramovics orosz oligarcha tulajdonában lévő Chelsea vihette haza. 120 millió euróval, megközelítőleg 44,4 milliárd forinttal lett gazdagabb az angol klub.

A másik döntős, a Manchester City 119, míg a két elődöntős, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain 110-110 millió euróval lett gazdagabb a BL szereplés által.

A 32 csapat közül a Ferencváros 18,45 millió euróval, átszámolva 6,8 milliárd forinttal került a sor legvégére a díjazásban, a fővárosi klub egy szerzett ponttal csoportja utolsó helyén végzett a Juventus–Barcelona–Dinamo Kijev hármas mögött.

A klubok összesen 1,9 milliárd eurón osztoztak, de ez az összeg minden évben emelkedik, közölték. A második számú európai kupasorozat, az Európa Liga összdíjazása 541 millió euró volt, tájékoztatnak.

 

 

(HVG)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ