Ma is több helyszínen nyírják a füvet Szekszárdon

fotó: szekszard.hu
2022. Május 12. 10:00
A csütörtöki napon is egész nap dolgoznak a zöldfelület karbantartók a városban. Munkájukat az autótulajdonosok is megkönnyíthetik, ha a parkoló autójuk elejét a napokban nem engedik a füves terület fölé, vagyis picit távolabb állnak meg a padkától.

Mint arról már a hét elején beszámoltunk, a városvezetés egyetértésével túlmunkát rendelt el a fűnyíróknak a Zöldfelület-karbantartási és Köztisztasági Igazgatóság vezetője Szekszárdon. Ennek értelmében, minden nap három traktorral és hét fűkaszával dolgoznak a zöldfelület-karbantartók, valamint a jelenlegi helyzet rendezésére mielőbb helyi vállalkozókat is bevonnak a kaszálásba.

A közgyűlés 2021. december 17-én döntött arról, hogy Szekszárd 1 000 000 négyzetmétert meghaladó zöldfelületének gondozását az eddigi vállalkozó helyett a polgármesteri hivatalnak kell ellátnia 2022. március 31-től. A döntésnek megfelelően a feladatot átvette a hivatal és egy hónapja saját munkatársakkal, saját gépekkel látja el a fűkaszálást. A Zöldfelület-karbantartási és Köztisztasági Igazgatóság folyamatosan azon dolgozik, hogy a tapasztalatok függvényében javítsa a közszolgáltatás színvonalát, közölték.

A fűnyírók csütörtöki menetrendje a következő helyszíneket érinti:

- Alkotmány utca

- Kölcsey lakótelep

- Wosinsky lakótelep

- Tinódi utca

- Mészáros Lázár utca

- Toldi utca

- Hunyadi utca

- Perczel játszótér gépi kaszálása

- Városi tartalék területek traktorral történő kaszálása

 

Gépi kaszálás utáni javítások:

- Energia Park

- Kisfaludy utcai játszótér

Az autósok könnyíthetik a kaszálók munkáját, ha az érintett területeken a parkoló autók elejét nem engedik a padka mögötti füves területre.

 

(Szekszárd MJV Önkormányzata)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ