Szekszárdon is áthaladt a Honvédelem Napja alkalmából indult „Toborzó Emlékfutás 2022

fotó: Szekszárd-több mint jó bor/Facebook
2022. Május 13. 11:00
A Magyar Honvédség rendezésében megvalósuló váltófutás Budapestről indult május 6-án és 219 települést érintve a fővárosba érkezik vissza május 20-án. Az emlékfutás teljes távját 25 katonafutó teljesíti váltófutással.

Május 12-én Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központ előtti területen haditechnikai és rendőrségi bemutató, toborzó sátor várta a lakosságot és a gyerekeket.

(fotó: Szekszárd-több mint jó bor/Facebook)

A megnyitón dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, a Tolna Megyei Védelmi Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy egyre fontosabbá válik a figyelemfelhívás a honvédség ügyére, ezzel együtt pedig történelmi hagyományainkra is.

A futók vándorbotjára ezután Gyurkovics János alpolgármester felkötötte a város emlékszalagját, majd a résztvevőkkel közösen megkoszorúzták az I. világháborús emlékművet.

(fotó: Szekszárd-több mint jó bor/Facebook)

A toborzófutás résztvevői közös bemelegítést követően 900 métert együtt futottak a város iskolásaival, majd a katonaváltó tovább indult Szeged irányába.

A programmal az egészséges életmód és a katonai hivatás népszerűsítése mellett a cél a civil társadalom és a honvédség kapcsolatának erősítése, írják.

 

(szekszard.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ