Ne felejtse otthon az FFP2-es maszkot, ha Olaszországba utazik repülővel

fotó: Mautner Márta/Rádió Antritt
2022. Május 16. 12:00
AZ EU-ban hétfőtől eltörlik ugyan a kötelező maszkviselést a repülőkön és reptereken, de Olaszország nem enyhít, náluk továbbra is kötelező a maszkviselés és szükséges legalább egy oltás felvételének igazolása is.

A HVG adott hírt róla, miszerint Olaszország repülőterein és az országból induló légi járatokon június 15-ig kötelező marad a maszkviselés, annak ellenére, hogy az Európai Unió ezt hétfőtől eltörli- jelentette be az olasz egészségügyi minisztérium.

A tárcavezető Roberto Speranza április végi rendelkezése kimondja, a buszokon, villamoson, metrón, valamint a vonatokon, hajókon, a repülőkön és a reptereken is viselni kell az FFP2 típusú maszkot.

Nagyon fontos hangsúlyozzák, hogy május 31-ig az Olaszországba történő belépéshez a maszkon kívül, továbbra is szükséges a legalább egy oltás felvételét bizonyító oltási vagy más védettségi igazolás, ezt szúrópróbaszerűen még mindig ellenőrzik az olasz repülőtereken, közölték. Utóbbi a betegségből történt kigyógyulás igazolásával vagy az utazás előtti 48 órában végzett negatív antigén gyorsteszttel váltható ki.

Mint írják, a belépést követően az oltási vagy védettségi igazolásra már nem lesz szükség Olaszország területén, kivéve a kórházakban, más egészségügyi intézményekben vagy idősotthonokban.

A szállás- és vendéglátóhelyeken nem kell semmilyen igazolást felmutatni, hasonlóképpen a tömegközlekedési eszközökön, múzeumokban, kulturális vagy sporteseményeken, valamint a strandokon sem, tájékoztatnak.

 

 (HVG)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ