Speciális nevelési igényű, mozgás és látássérült diákok atlétika versenyét tartották Szekszárdon

fotó: Zsikó Zoltán Facebook oldala
2022. Május 16. 14:00
A múlt héten több napos sportrendezvényt tartott a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a városi atlétika pályán.

Toponári Gábor, ügyvezető elnök szerencsés napnak tartotta péntek 13-át, ez volt ugyanis az egyik nap, amikor megmérettettek a FODISZ fiatal indulói. Speciális szakiskolák országos diákolimpiai döntője zajlott a szekszárdi sportpályán, egy időben rendezve a magyar atlétikai utánpótlás bajnoksággal.

-Azért választottuk Szekszárdot, mert rendkívül jó atlétikai pályája van. A diákok többsége, több mint 200-an, Bajáról érkezett a szakiskolások országos sport találkozójáról, további 50 fiatalt pedig az időeredményeik és a teljesítményük alapján válogattunk a versenyre- közölte a szövetség elnöke.

Nyolc különböző versenyszámban versenyeztek a diákok, öt futószámban és három technikai számban.

-A versenyeken résztvevő fiatalok sajátos nevelésű diákok, valamilyen tanulási nehézséggel küzdenek, mozgás vagy látássérült sportolók, U14, U16, U18 és felnőtt korosztályban, akiknek hatalmas élmény egy ilyen sportversenyen részt venni. Valós teljesítményt tudnak mutatni és kiváló megjelenési lehetőség számukra ez a sportesemény. Sikeres rendezvényen vagyunk túl, ez volt az első lépése annak a tehetségprogramnak, amivel utat szeretnénk nyitni a fiatalok előtt, hogy egy sport életpályát tudjanak befutni- hangsúlyozta Toponári Gábor.

Hozzátette, négy olyan fiatal versenyzett ezen a szekszárdi versenyen, akik egy hónap múlva az Európai Ifjúsági Parajátékokon is ott lesznek Magyarország képviseletében.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ