A Lángoló Csajoké lett az aranyérem a Gróf Széchenyi Ödön gyermek tűzoltóversenyen, Bonyhádon

fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2022. Május 16. 15:00
Idén már tizenkilencedik alkalommal, május 13-án rendezték meg az állami tűzoltóság megalapítójáról, Gróf Széchenyi Ödönről elnevezett diáktűzoltó versenyt.

Zomba, Nagymányok 1-1, Aparhant és Kurd 2-2, míg Bonyhád 3 csapattal nevezett a nagy hagyományoknak örvendő megmérettetésre, közölte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

(fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város polgármestere megnyitójában köszöntötte a diákokat, valamint a felkészítésben közreműködő nevelőket és tűzoltókat. Elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy már fiatal korosztály is képviseli a tűzoltó hagyományok őrzését.

(fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Steiner Krisztián, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója beszédében csatlakozott a polgármester asszony által említett értékeknek. Igazgató úr számára is örömteli, hogy évről-évre sikerül diákokat toborozni a fakultatív elfoglaltsághoz.

A gyerekek felkészítését Gaál-Martin Elvira pedagógus vállalta, mellette a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a Bonycom Kft. is segített.

(fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Pénteken a gyerekek elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak. Az elméleti részben gróf Széchenyi Ödön életéről, illetve tűzvédelmi ismeretekből összeállított tesztsort kellett kitölteniük, majd az iskolaudvaron tűzcsapról való osztott sugárszereléssel fejezték be a feladatokat.

A 19. Gróf Széchenyi Ödön diáktűzoltó verseny végeredménye:

  1. Lángoló Csajok, Bonyhád
  2. Tüzes menyecskék, Bonyhád
  3. Aparhant lánycsapata

 

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ