Elsőfokon négy év börtönt kapott a nő, hat bűncselekmény elkövetéséért

illusztráció: pixabay
2022. Május 18. 16:00
A vádlott ellen a Paksi Járásbíróság a következők miatt indított eljárást: Zsarolás bűntette, önbíráskodás bűntette, jármű önkényes elvételének bűntette, lopás vétsége, ittas járművezetés vétsége és testi sértés vétsége.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint a vádlott nő 2020. április 16-án megjelent a sértettek nagydorogi otthonában és olyan erővel ütötte meg ököllel többször az ott lakó férfit, hogy a sértettnek a bántalmazás következtében felrepedt a szája. A vádlott ezután a bántalmazott férfi jelen lévő élettársától, a női sértettől 200.000,- Ft-ot követelt kártérítésként az őt ért sérelemért, mert szerinte őt a férfi kibeszélte.

Az élettárs félelmében vállalta ezen összeg kifizetését, ezért a vádlott távozott az ingatlanból. Mivel a sértett nő később közölte a vádlottal, hogy nem tud fizetni, ezért a vádlott 2020. áprilisa és 2020. júniusa közötti időben személyesen és telefonon keresztül is folyamatosan zaklatta, fenyegette és követelte tőle az idő során a fizetés elmaradása miatt 800.000,- Ft-ra megemelt összeget. Számtalan alkalommal megfenyegette, hogy „ha nem fizet, akkor elveszi a tulajdonát képező családi házát, intenzívre teszi, kitöri a gerincét, megveri, kitapossa a belét, kórházba juttatja, elvágja a torkát”, áll a vádiratban.

A fenyegetések hatására a sértett nő félelmében 2020. május 10. napját követően 110.000,- forintot adott át a vádlottnak, aki ezzel nem elégedett meg, tovább követelte a hiányzó összeg kifizetését.

2020. június 6-án a vádlott a fiával és a lánya élettársával megjelent a sértett nő munkahelyén. Itt a sértett a vádlott utasítására, a tőle való félelmében saját kezűleg írva tartozáselismerő nyilatkozatot tett, miszerint a vádlott fiának tartozik és vállalja, hogy a tartozása fejében az ingatlanát a tulajdonába adja. A következő napon a vádlott megjelent a sértett lakóhelyén és ugyanezt a papírt géppel írott formában is aláíratta vele, majd közölte, hogy hétfőre kérjen ki tulajdoni lapot és menjenek el egy ügyvédhez az átíratás rendezése érdekében.

A Paksi Járásbíróság a vádlottat a fentiek, illetve ezen felül más cselekményei miatt zsarolás bűntette, önbíráskodás bűntette, jármű önkényes elvételének bűntette, lopás vétsége, ittas járművezetés vétsége és testi sértés vétsége miatt 4 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra és 1 év 2 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.  Az ítélet ellen az ügyészség a büntetés súlyosítása végett fellebbezett. Az ügy másodfokon folytatódik.

 

(Szekszárdi Törvényszék)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ