Május 20-án képviselőket választ a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

fotó: Mautner Márta/Rádió Antritt
2022. Május 18. 13:00
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ötévente választja meg új képviselőit az országban. 2022. május 20-án, pénteken több mint 11 ezer választásra jogosult gazdát, gazdálkodót, és kamarai tagot várnak a szavazóurnákhoz Tolna megyében.

Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna megyei szervezetének megyei elnöke, a választás előtti sajtótájékoztatón elmondta, hazánkban egy egységes, minden termelőt és élelmiszeripari szereplőt összefogó, országosan mintegy 400 ezres tagsággal rendelkező agrárkamara működik, aki az összes jelentős ágazati és szakmai szervezettel szoros kapcsolatban áll. A pénteki szavazáson választják meg az agrár és élelmiszeripari szereplők, Tolna megye kamarai küldötteit.

- Ez a nap az önkormányzatiságunk egyik legfontosabb napja. Az agrárkamara szakembereire, képviselőire eddig is számíthatott minden gazdálkodó, jelentős eredményeket sikerült elérnünk. Gondolok itt az őstermelői reformra, az osztatlan közös megszüntetésére, a gazdaságátadási törvényre, vagy a vidékfejlesztési források esetében bevezetett 80 %-os nemzeti társfinanszírozásra- sorolta eredményeiket a NAK megyei vezetője.

Sok feladat áll még előttük, tette hozzá, hiszen meg kell védeniük a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben a túlzó környezetvédelmi előírásokkal szemben.

-Ezért nagyon fontos, hogy minél több gazdálkodó vegyen részt a választáson, hogy a kamara ezáltal minél nagyobb felhatalmazást kapjon- erősítette meg mondanivalóját Vendégh Edit.   

(fotó: Mautner Márta/Rádió Antritt)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának Tolna megyében több mint 11.300 választásra jogosult tagja van, ők azok, akik szavazhatnak, ismertette az elnökasszony.

Képviselőket választani az agrárkamarai tagoknak május 20-án, pénteken, reggel 6 órától, este 19 óráig lehetséges.

Annak érdekében, hogy a kamarai tagok minél könnyebben élhessenek a szavazati jogukkal, Tolna megye 12 településén alakítottak ki szavazási központokat, tájékoztatott a megyei elnök.

A Tolna megyei szavazóhelyszínek a következők:

 Bátaszék

Szabadság u. 4.

Polgármesteri Hivatal

 Bonyhád

 Perczel Mór u. 23.

Bonyhádi Járási Földhivatal

 Dombóvár

 Berzsenyi u.31.

Falugazdász iroda

 Dunaföldvár

Kossuth L. u. 2.

Polgármesteri Hivatal

 Gyönk

Petőfi S. u. 353.

Falugazdász iroda

 Nagydorog

Kossuth u. 65.

Sportcsarnok – Klubterem

 Paks

 Tolnai u. 2.

Falugazdász iroda

 Simontornya

Petőfi u. 67.

Művelődési Ház

 

A NAK Tolna megyei szervezete kéri, hogy természetes személy tagjai a voksolásra feltétlen vigyék magukkal személyazonosságukat igazoló okmányaikat, a gazdálkodó szervezetek tagjai pedig a törvényes képviseletet igazoló dokumentumaikat, valamint annak törvényes képviselője a személyi igazolványát.

Közölték, voksolni a 70 fő Tolna megyei küldöttjelölt nevét tartalmazó egész listára lehet majd pénteken. A lista tartalma nem változtatható meg, mert ilyen esetben a szavazólap érvénytelenné válik.  

A helyi, majd megyei választási bizottsági jegyzőkönyvek alapján az Országos Kamarai Választási Bizottság, a szavazás lezárását követő negyedik nap végéig megállapítja a kamarai választások végeredményét, és erről a Kamara internetes honlapján (www.nak.hu) tájékoztatót tesz közzé.

 

(Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ