Átkerült a Külügyminisztériumhoz a Paks2 beruházás

fotó: paks2.hu
2022. Május 19. 15:00
A Paksi Atomerőmű két új blokkjának építési feladata a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz kerül, a cél a paksi beruházás felgyorsítása. A kormány a következő négy évben is elkötelezetten fog dolgozni Magyarország energiabiztonságának garantálásáért – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miniszterjelölti meghallgatásán az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága előtt.

Az elmúlt időszak eseményei és az előttünk álló kihívások miatt a Paks II. beruházás a Külgazdasági és Külügyminisztérium hatáskörébe kerül, Süli János a beruházásért felelős államtitkárként dolgozik tovább a tárcánál – jelentette ki a külügyminiszter.

A Fenntartható fejlődés bizottsága ülésén elhangzott: a cél a paksi beruházás felgyorsítása annak érdekében, hogy az építkezés 2023 második felében elkezdődhessen, a két új blokk fizikai indítása pedig még ebben az évtizedben megtörténhessen, írja a Paks2.hu.

A külgazdasági és külügyminiszter aláhúzta, ezzel az ország komoly lépést tesz az önellátás irányába. Hozzátette, az atomerőmű két új blokkjának megépítése Magyarország nemzetbiztonsági, nemzetgazdasági és nemzetstratégiai érdekeit szolgálja, hisz az atomenergia a legkiegyensúlyozottabb, legkiszámíthatóbb és legolcsóbb energiaforrás.

 

(Paks2.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ