Csótány is kerülhetett a pizzába, felfüggesztették az étkezde működését

Fotó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
2022. Május 20. 09:00
Egy fővárosi pizzériát ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai, amikor a koszos helyiségeken túl még csótányokkal is találkoztak.

A Nébih napokban közzétett tájékoztatója szerint súlyos higiéniai hiányosságokat tártak fel szakembereik egy budapesti vendéglátó-ipari egység helyszíni ellenőrzése során.

Az étterem helyiségei túlzsúfoltak és koszosak voltak, de a fagyasztó-, hűtő-, daráló- és szeletelőberendezések sem voltak letakarítva, a tűzhelyre pedig vastagon ráégett a szennyeződés. Mindemellett az árukiadóban a hűtőszekrény ajtaján, a főzőtérben és a mosogató melletti tárolóban elhelyezett edényeken, eszközökön nagy mennyiségű, élő csótányt találtak a Nébih munkatársai.

(Fotó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal)

Közlik, hogy súlyos hiányosságként értékelték a szakemberek, hogy a főzőtérben található egyetlen kézmosó eldugult, kézmosószer, papír kéztörlő, hulladéktároló sem állt rendelkezésre. Hangsúlyozzák, hogy az egész egységben kizárólag a vendégmosdókban lehetett higiénikus módon kezet mosni.

A Nébih az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, továbbá 9 tétel, mindösszesen 82,18 kg nem nyomonkövethető vagy lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert a forgalomból azonnali hatállyal kivont, illetve felhasználásukat megtiltotta.

A közlemény szerint az étterem az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a Nébih oldalán, a jogsértés listán.

 

(Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal)

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ