Már meghatalmazással is átvehetők a környezetkímélő zsákok

Illusztráció: Csíki Szende / Rádió Antritt
2022. Május 20. 12:00
Lakossági kérésre már meghatalmazással is átvehetőek a zöldhulladék elszállítására alkalmas zsákok Szekszárdon, az Epreskert utcában.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, a jövőben kizárólag az Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által biztosított lebomló zsákokban szállítják el a házak elé kihelyezett zöldhulladékot, Szekszárdon.

A Szekszárd város honlapján, csütörtökön közzétett tájékoztatóban emlékeztetnek, hogy ezen intézkedésre azért van szükség, mert a műanyag zsákokban kihelyezett nyesedéket a zsák anyaga miatt kommunális hulladékként tudják csak kezelni, ugyanis a kidobott zöldhulladékból komposzt készül, amibe nem kerülhet műanyag.

Kitérnek rá, hogy a szolgáltató háztartásonként nyolc darab lebomló zsákot biztosít évente, ezen felül az Önkormányzat is havonta további öt darabot ajánl fel, amit az Alisca Terra Nkft. Epreskert utcai ügyfélszolgálatán lehet átvenni.

Egy háztartás egyszerre háromhavi adagot, tehát 15 zsákot vihet magával – összegzik.

Mint írják, az utóbbi napokban több jelzés érkezett a lakosságtól, hogy sokan élethelyzetükből adódóan nem tudnak kimenni a város szélén lévő telephelyre, annak ellenére, hogy szeretnének hozzájutni a környezetkímélő zsákokhoz.

Az Alisca Terra lehetővé tette, hogy egy egyszerű meghatalmazással bárki átvegye ezeket a lebomló zsákokat azok nevében, akik másképp nem tudnának élni a lehetőséggel. Fontos azonban, hogy a lebomló zsákokat csak azoknak adhatják ki a cég munkatársai, akiknek nincs hulladékszállítási díjtartozásuk – olvasható Szekszárd város honlapján.

 

(Szekszárd MJV Önkormányzata)

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ