Orbán „tengeres” kijelentése miatt állítólag nem szolgálják ki a magyarokat a horvátországi éttermekben

illusztráció: pixabay
2022. Május 20. 14:00
A miniszterelnök kijelentése után pár nappal bekérették a horvát külügyminisztériumba Magyarország zágrábi nagykövetét és többen jelezték, hogy az eset miatt nem látnak szívesen magyar turistákat a horvát vendéglátók.

A pénzcentrum járt utána a témának, egyenesen a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatójához fordult, hogy megtudja a hír igazságtartalmát.

Mint ismeretes, a magyar miniszterelnök a május 6-i rádióinterjúban az olajszállítás kapcsán kifejtette, akinek van tengere, vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok, amelyeknek nincs ilyen lehetőségük. Hozzátette: nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket.

Múlt héten több magyar lap, köztük a 24.hu is beszámolt arról, hogy egy horvátországi étterem, a Trpanjban lévő vendéglátóegység visszautasítja a magyar vendégek kiszolgálását valamint, hogy a magyarokat nem látják szívesen az Adrián.

Az étterem tulajdonosa a 24.hu megkeresésére egy linket küldött válaszul, illetve Orbán Viktor és Hernádi Zsolt nevét említették.

Mint írják, az eset után négy nappal bekérették a horvát külügyminisztériumba Magyarország zágrábi nagykövetét, hogy adjon magyarázatot Orbán Viktor miniszterelnök kijelentésére. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Menczer Tamás, Facebook-bejegyzésében azt írta: "miniszterelnök úr egy történelmi tényt említett", és szerintük a horvát külügyminisztérium valamit félreértett.

Az esettel kapcsolatban a pénzcentrum.hu megkereste Ivana Herceget, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatóját, aki az alábbi nyilatkozatot küldte el nekik:

-Azok a hírek, melyek szerint a horvát éttermek nem szolgálják ki a magyar vendégeket, egyszerűen tévesek. Az említett étteremnek az a szokása, hogy az étterem előtti táblákon elhelyezett humoros feliratokkal szórakoztatja a vendégeket. Így például korábban kitettek egy táblát, amin ez áll: "Van egy remek séfünk, de nem ajánljuk önöknek", vagy például: "2-t fizetsz, 1-t kapsz". Mindenesetre megértjük, hogy a magyar vendégek ezt a viccet személyes sértésnek vették, hiszen a humorban is van különbség Horvátország és Magyarország között. Szeretnénk üzenni, hogy a magyar vendégeket Horvátországban továbbra is szívesen látják és a hírek, miszerint nem szolgálták ki őket, abszolút tévesek. Biztosak vagyunk benne, hogy a magyarok ezután is gyönyörű nyári emlékekkel térnek haza Horvátországból. A két nemzetet erős szálak kötik össze, közös a történelmünk, barátok vagyunk, és mi mindent megteszünk azért, hogy a magyar turisták továbbra is jól érezzék magukat, miközben országunkban tartózkodnak- fejtette ki az igazgató.

 

(Pénzcentrum; 24.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ